Acest proiect poate fi realizat de către autor contra cost - Vezi detalii

justpaul4science@yahoo.com imake.lefo.ro/wp/

Utilizarea dronelor în prevenirea incendiilor de vegetaţie FireDrone CS

Descrierea sistemului:
FireDrone Carmen Sylva este un hexacopter. Un hexacopter este un multirotor cu sase motoare, de asemenea, este cunoscut şi sub numele de hexarotor. Datorită designului său unic în comparaţie cu elicopterele tradiţionale, acesta permite o platforma mult mai stabilă, făcând hexacopter-urile ideale pentru sarcini cum ar fi supravegherea şi fotografierea aeriană.
Modulul Arduino de colectare a datelor de la senzori Acest sistem se bazează pe platforma de dezvoltare open-source Arduino echipată cu un shield pe care am adăugat toţi senzorii necesari. Datele colectate sunt stocate pe un card SD şi sunt de asemenea transmise prin radio către un calculator (laptop, desktop).
Arduino este alcătuit din:microprocesor, un oscilator (trimite impulsuri către micropocesor pentru a-i permite o viteză de operare corectă) şi un regulator de tensiune. Pentru programare se utilizează ARDUINO IDE (Integrated Development Environment), care este un soft oferit de Arduino care permite programarea în C/C++. Pe placa Arduino se pot monta plăci imprimate proiectate pentru diferite scopuri. În cursul dezvoltării proiectului, am proiectat şi construit o placă dedicată special scopului nostru. Schema bloc si schema electrica pot fi analizate mai jos. Modulul
Raspberry Pi Soluţiile video pentru Arduino nu au o calitate şi rezoluţie grafică bună. De aceea am decis să utilizăm un alt microcontroler pentru achiziţia de imagini şi anume microcontrolerul Raspberry Pi. Am utilizat: placa Raspberry Pi, un dongle USB WiFi şi un card SD cu sistemul de operare Linux Raspian (Debian). La placa Raspberry am cuplat pe USB o camera web Windows LiveCam HD 3000, compatibilă cu Raspberry Pi. A fost configurat sistemul de operare astfel încât să permită conectarea oricărui tip de echipament WiFi la placa Raspberry. Am făcut teste de conectare cu telefoanele inteligente, tablete şi laptopuri. Imaginile filmate de cameră web sunt transmise către echipamentul conectat prin WiFi. A fost configurat şi un server web pe placa Raspberry. Accesarea imaginii se poate face utilizând o pagină web pe care am creat-o şi care este găzduită de sistemul de operare.

Pasul 1: Piesele necesare

Piesele au fost comandate de pe mai multe siteuri ca pretul sa fie cat mai mic.
-Microprocesorul CRIUS
-Arduino 
-Raspberry Pi

Pasul 2: Microcontrollerele

CRIUS- controleaza turatia motoarelor;
ARDUINO- trimite datele inregistrate prin radio iar daca semnalul este bruiat, datele se vor stoca pe un card SD;
RASPBERRY PI- transmite date video;

Pasul 3: Programarea

Programarea dronei a fost facuta in 3 limbaje diferiet:
-C/C++ (ARDUINO)
-LINUX/Python(RASPBERRY PI)
-Limbaj vizual (CRIUS)

Pasul 4: Construirea dronei

http://youtu.be/pOTOvgVH2vY

Pasul 5: Pagina de Facebook a proiectului nostru

https://www.facebook.com/cslaisweeep?fref=ts


Despre autor

paraschiv.paul.9
Locaţie: Eforie Sud, Constanta, Romania
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!