Realizarea unei mini turbine eoliene

De ce sa nu ne construim noi singuri mini turbine eoliene? In primul rand e mult mai ieftin asa si putem obtine si energie verde. Da si aceasta este o forma de energie, dar pentru majoritatea oamenilor nu exista decat cea electrica.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • banda electrica
  • un motor vechi de la dvd player sau il puteti cumpara
  • un led rosu
  • lemn sau plastic pentru a face coada
  • 3/4 teava din pvc
  • 3/4 izolator
  • lipici 
  • super glue
  • sarma
  • lame

Pasul 1: Materiale necesare

Realizarea unei mini turbine eoliene - Materiale necesare Realizarea unei mini turbine eoliene - Materiale necesare

Pentru realizarea acestui proiect s-a folosit: cablu electirc, banda izolatoare, un led rosu, tevi din pvc, lemn sau plastic pentru realizarea cozii, sarma, lame, lipici, un motoras vechi de la un dvd player.

Pasul 2: Lumina solara

Realizarea unei mini turbine eoliene - Lumina solara Realizarea unei mini turbine eoliene - Lumina solara

Nu avem nevoie sa fixam lumina solara, dar avem nevoie de acel tub.

Pasul 3: Punerea bucselor

Realizarea unei mini turbine eoliene - Punerea bucselor Realizarea unei mini turbine eoliene - Punerea bucselor

Puneti 3/4 la 1/2 apoi in bucsele 3/4 din pvc. Asigurati-ve ca le-ati pus numai in orificiile care sunt unul langa altul. Ce sunt bucsele? Ele restrang deschiderile de la distantierul pvc-ului.

Pasul 4: Pivotul

Realizarea unei mini turbine eoliene - Pivotul Realizarea unei mini turbine eoliene - Pivotul Realizarea unei mini turbine eoliene - Pivotul

Tubul de lumina solara are nevoie de o modificare usoara, astfel incat mini turbina sa se roteasca atunci cand bate vantul. Am adaugat banda izolatoare pe acel tub, dar nu asa de multa pentru ca e nevoie ca acel tub sa se miste.

Pasul 5: Potrivirea motorului

Realizarea unei mini turbine eoliene - Potrivirea motorului Realizarea unei mini turbine eoliene - Potrivirea motorului Realizarea unei mini turbine eoliene - Potrivirea motorului

Acel 3/4 este un pic mai mare, dar nu este nici o problema mai adaugati banda izoler si se va potrivi perfect.

Pasul 6: Adaugarea cozii si gaurirea

Realizarea unei mini turbine eoliene - Adaugarea cozii si gaurirea Realizarea unei mini turbine eoliene - Adaugarea cozii si gaurirea Realizarea unei mini turbine eoliene - Adaugarea cozii si gaurirea Realizarea unei mini turbine eoliene - Adaugarea cozii si gaurirea

E timpul pentru a adauga aceea coada din lemn. Aplicati putin silicon fierbinte pe teava de pvc si lasati sa se usuce bine. Da-ti semn acolo unde va fi gaura pentru motoras si forati cu ajutorul unei masini de gaurit pana aveti o dimensiune cam de marimea unui bac de led.

Pasul 7: Conectarea si adaugarea ledului

Realizarea unei mini turbine eoliene - Conectarea si adaugarea ledului Realizarea unei mini turbine eoliene - Conectarea si adaugarea ledului Realizarea unei mini turbine eoliene - Conectarea si adaugarea ledului Realizarea unei mini turbine eoliene - Conectarea si adaugarea ledului

Conectati firele la motor si prindeti-le prin aceea gaura pe care ati dat-o mai inainte. Nu lipiti acel led. Pur si simplu infasurati picioarele in jurul ledului. Piciorul lun e positiv iar cel scurt e negativ. Asigurati-va ca lamele pe care le ouneti se invart in directia corecta. Facetiun test inainte de a aplica lipici.

Pasul 8: Lipirea ledului si adaugarea lamelor

Realizarea unei mini turbine eoliene - Lipirea ledului si adaugarea lamelor Realizarea unei mini turbine eoliene - Lipirea ledului si adaugarea lamelor Realizarea unei mini turbine eoliene - Lipirea ledului si adaugarea lamelor Realizarea unei mini turbine eoliene - Lipirea ledului si adaugarea lamelor

Indreptati ledul dupa ce l-ati scos afara si lipiti-l. Adaugati apoi lamele la motoras. Am luat doua lame de elica micute pe care le-am incrucisat ai le-am lipit impreuna. Lamele mai pot fi facute din plastic sau lemn.

Pasul 9: Produsul final

Realizarea unei mini turbine eoliene - Produsul final

Acesta este un design destul de ieftin. Cu materiale putine si deloc scumpe se poate realiza acasa o mini turbina care functioneaza pe baza de energie verde.

Pasul 10: Copyright

Tutorialul in original a fost scris in engleza de Cats Science Club si este disponibil la adresa: http://www.instructables.com/id/Inexpensive-Mini-Turbine/. Multumim pentru permisiune Cats Science Club!


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!