Mecatronica - Statie de separare a materialelor

Este o statie de selectare a materialelor.
Este facuta de niste   profesori  pentru a le arata generatiilor urmatoare ce inseamna cu adevarat mecatronica.

Pasul 1: Pregatirea materialelor

Mecatronica - Statie de separare a materialelor - Pregatirea materialelor

Avem nevoie de o butele cu aer comprimat,de o sursa de curent electric la 220v avem nevoie de 3 pistoane , way valve with pushbutton,way valve, pneumatically operated , furtune , 4 microintrerupatoare , de o sina metalica. Valvele sunt de diferite marimi cum ar fi 4/2,3/2 , 2/2 etc. Astea depinde ce doriti sa faceti. Pentru mai multe detali descarcativa un program si veti invata SUCCES!!!

Pasul 2: Ce trebuie sa sti

Mecatronica - Statie de separare a materialelor - Ce trebuie sa sti

Pe bara metalica trebuie sa se deplaseze materialele sub acea bara se adauga 2 dintre microintrerupatoarele iar celelalte doua sub placutele de tabla unde cade materialul si face ca pistonul hidraulic sa revina.Cele 2 micointrerupatoare de sub bara trebuiesc calculate sa nu fie pus la egalitate unu fata de celalalt cu alte cuvinte cele primul sa fie asezat mai jos iar celalalt mai sus pt ca materialul mai greu sa fie lovit de primul (fierul)piston iar (aluminiul)sa fie lovit de al doilea piston iar lemnul sa continue pe acea bara.Al treilea piston se pune lateral iar langa el se amplaseaza un intrerupator care actioneaza pistonul are face sa inpinga materialul pe sina.

Pasul 3: Programe

Pentru mai multe detali puteti folosi diferite programe cum ar fi FluidSIM Pneumatics V 4.2 Demo version English. Astaeste pentru partea pneumatica dar se poate folosi si pentru cea electrica dar mie imi place sa folosesc Target 3001! V17 discover.


Despre autor

valysidea
Locaţie: BH
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!