Acest proiect poate fi realizat de către autor contra cost - Vezi detalii

Daca doresti sa vezi mai multe modele si sa comanzi bijuteriile care ti se potrivesc, cu mare drag le voi pregati pentru tine! Acceseaza : http://bijuteriimagice.wordpress.com/comanda/contact/ Mara

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele

In cele ce urmeaza vom crea impreuna o pereche de cercei din sarma argintata, parcurgand pas cu pas toate etapele catre rezultatul mult asteptat!

Asadar, mai intai ne alegem materialele pe care le vom folosi.
Iti sugerez sa te gandesti la acesta creatie ca la una foarte aproape de gustul si sufletul tau si sa alegi ce margele iti plac.

Pasul 1: Bucla 1

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Bucla 1 Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Bucla 1 Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Bucla 1

Alege culorile si marimile pe care le doresti pentru margelute. Mai departe, trebuie sa ai la indemana un patent si multa, multa rabdare si pasiune.

Purcedem impreuna prin a intinde foarte bine sarma modelatoare, o fixam bine in varful patentului si o rasucim cu putere, dar delicat pentru a crea prima semi-bucla a cerceilor! Te poti inspira din imaginiile alaturate:

Pasul 2: Bucla 2

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Bucla 2 Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Bucla 2

Mai departe,mentinem dreapta sarma modelatoare si ne indreptam spre celalalt capat al acesteia spre a face si cea de-a doua bucla a cerceilor. Rezultatul pentru ambele capate al sarmei trebuie sa arate ca in imaginea 2:

Pasul 3: Adaugarea margelutelor

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Adaugarea margelutelor

Apoi, ne redirectionam atentia catre infrumusetarea si “imbracarea” creatiei noastre: adaugam pata de culoare a cerceilor.

Eu am ales sa folosesc agate bleumaarin vesele, senine si usor de asortat la aproape orice tinuta, fie ca este vorba de una de zi sau de seara.

Avem nevoie de o biluta si de un ac de argint pe care sa-l putem modela.

Pasul 4: Fixarea margelutei

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Fixarea margelutei

Fixam foarte bine margeluta asta incat sa nu se miste pe acul modelat si sa isi pastreze cu aproximatie pozitia in compozitie, indiferent daca facem miscari bruste sau nu.


Pasul 5: Buclarea margelutei

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Buclarea  margelutei

Aproape de final, avem nevoie de un “carlig” de care sa putem agata biluta de cercel. Va trebui sa folosim un patent care sa ne ajute sa cream un carlig aspectuos si rotund.

Pasul 6: Gataa!

Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Gataa! Cum sa faci cercei din sarma argintata si margele - Gataa!

Iata ca am obtinut toate elementele necesare crearii primului cercel din pereche!
“ Asamblam” piesele create.

Atasam tortitele cu margele la ce am creat si nu ne ramane decat sa admiram creatia finala.

Mult spor!


Despre autor

Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!