Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn

Pentru ca imi plac lumanarile parfumate, vroiam sa am un suport de lumanari pentru noptiera din dormitor. Asa ca m-am gandit sa pictez unul din lemn folosind culori acrilice.

Materiale necesare:
1. Un suport de lumanari simplu din lemn (se gaseste la magazinele de decoratii)
2. Culori acrilice (acopera bine lemnul si se usuca repede)
3. Hartie indigo
4. Pensule 

Pasul 1: Pregatirea modelelor

Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pregatirea modelelor Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pregatirea modelelor

Am gasit intr-o carte cu desene in stil celtic o imagine pe care sa o folosesc ca model. Trebuie taiate cateva hartiute cu modelul (eu am facut 4 ca se se incadreze bine pe suport) si apoi lipita pe spatele lor cu scotch hartie de indigo de aceeasi dimensiune cu modelul.

Pasul 2: Desenarea modelelor

Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Desenarea modelelor Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Desenarea modelelor

Prinde cu scotch hartiile cu modele pe suportul de lemn, avand grija sa fie bine intinse. Ca sa fii sigur ca nu se misca, e bine sa prinzi toate cele 4 colturi. 
Traseaza apoi cu pixul toate liniile de contur (eu am folosit un pix albastru ca sa fie mai usor vizibil peste linia neagra).

Pasul 3: Pictarea fundalului

Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pictarea fundalului Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pictarea fundalului

Dupa dezlipirea hartiile, modelele vor ramane imprimate pe lemn. Daca iti raman si alte semn de la indigo nu iti face griji, se vor acoperi prin pictare.
Pentru culoarea de fundal se poate face o nuanta de maro (eu am amestecat maro-ul din tub cu un pic de alb si galben ca sa il mai deschid). Culoarea obtinuta trebuie aplicata cu o pensula groasa pe toata suprafata suportului, ocolind doar zonele cu modele la care vom reveni ulterior.

Pasul 4: Pictarea modelelor

Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pictarea modelelor Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Pictarea modelelor

Trasam liniile modelelor folosind o pensula subtire. Modelul poate fi facut in 2 culori: o nuanta de portocaliu viu si una de crem. Pentru cerculetele interioare am folosit un gri-maroniu deschis.
Apoi trebuie umplute spatiile ramase in jurul modelelor cu maro-ul de fundal, avand grija sa nu depasim conturul.

Pasul 5: Finalizarea

Cum să decorezi un suport pentru lumânări din lemn - Finalizarea

Peste culoarea de fundal am facut cateva semne cu pensula groasa (portocalii si maro mai deschis) pe care apoi le-am intins usor, pentru a-i da suportului un aspect mai interesant.

Mai ramane doar sa punem o lumanare in suport si sa ne bucuram de lumina calda.


Despre autor

adina
Locaţie: Brașov, Romania
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!