Cosulet decorativ pentru Paste

Pentru ca Pastele se apropie incet dar sigur, m-am gandit sa va arat ce puteti face cu o banala cutie de iaurt. Am avut ideea de a crea un cosulet de Paste in care puteti pune oua de ciocolata, bombonele, orice e dulce pentru copii.

Va trebuie urmatoarele materiale:

  • 1 cutie goala de iaurt/smantana de 900 gr.
  • foarfeca
  • hartie colorata
  • lipici
  • scoci
  • creion

Pasul 1: Inceperea cosuletului

Cosulet decorativ pentru Paste - Inceperea cosuletului

Taiati marginea cutiei de care se prinde capacul si pastrati manerul (puteti face manerul si din carton mai subtire).

Pasul 2: Inceperea decorarii cosuletului

Cosulet decorativ pentru Paste - Inceperea decorarii cosuletului Cosulet decorativ pentru Paste - Inceperea decorarii cosuletului

Dupa ce ati taiat marginea de sus, inveliti cutia cu hartie colorata, lasand si in partea de sus si cea jos a cutiei un surplus de hartie de 3-4 cm (puteti folosi orice culoare doriti) si lipiti-o. Taiati hartia lasata in exces din loc in loc, indoind-o in partea de sus a cutiei spre interior, iar in partea de jos spre baza cutiei, apoi o lipiti. Inveliti si manerul cu aceiasi culoare cu care ati invelit si cutia.

Pasul 3: Pregatirea decoratiunilor

Cosulet decorativ pentru Paste - Pregatirea decoratiunilor

Din hartie colorata de orice culoare doriti realizati diferite decoratiuni. Eu am realizat decoratiuni de Pasti cum ar fi: iepurasi, puisori, inimioare, iarba verde, (toate din hartie colorata). Cu ajutorul lor o sa decorati cosuletul.

Pasul 4: Decorararea cosuletului

Cosulet decorativ pentru Paste - Decorararea cosuletului

Din hartie colorata realizati si iarba, pe care o lipiti pe marginea de jos a cutiei. Apoi incepeti sa lipiti iepurasii, floricelele (sau orice alte decoratiuni ati realizat). Pe manerul cosuletului puteti lipi o floricica sau orice model doriti.

Pasul 5: Finalizarea cosuletului

Cosulet decorativ pentru Paste - Finalizarea cosuletului Cosulet decorativ pentru Paste - Finalizarea cosuletului

Pentru umplerea cosuletului am taiat fasii mai subtiri de hartie colorata si le-am pus in cosulet. Puteti pune in el oua de ciocolata, bombonele.


Cuvinte cheie: hartie Paste cosulet


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!