Cosulet de primavara

Pentru ca tot se apropie zilele de 1 si 8 Martie, am sa va arat cum puteti face un cadou cu personalitate, realizat chiar de dumneavoastra.

E nevoie de urmatoarele materiale:

  • coli de hartie colorata si alba
  • lipici
  • 1 scobitoare
  • foarfeca
  • agrafe de birou
  • rigla

Pasul 1: Realizarea florilor origami

Cosulet de primavara - Realizarea florilor origami

Realizarea florilor origami (cele mai mari din cosulet), e prezentata pas cu pas intr-un tutorial mai vechi care se numeste `Ornament decorativ din flori origami`. Pentru acest cosulet eu am realizat 7 flori origami.

Pasul 2: Realizarea petalelor de trandafiri 1

Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 1 Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 1 Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 1

Pentru realizarea lor aveti nevoie de 4 patratele cu laturile de 6 cm. Dupa ce ati facut patratelele, le pliati in doua, apoi le mai pliati odata. Vor rezulta 4 patratele mici.

Pasul 3: Realizarea petalelor de trandafiri 2

Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 2 Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 2 Cosulet de primavara - Realizarea petalelor de trandafiri 2

Dupa ce ati realizat pasul anterior, pliati patratelele, rezultand triunghiuri de dimensiuni mici. La aceste triunghiulete taiati din varful lor (cel de la baza) foarte putin (o sa va iasa o gaurica mica). La baza de sus a triughiuletelor, taiati pe semicerc. Apoi le desfaceti cu grija, rezultatul fiind niste floricele.

Pasul 4: Inceperea trandafirilor

Cosulet de primavara - Inceperea trandafirilor Cosulet de primavara - Inceperea trandafirilor

Dupa aceea, acele flori pe care le-ati facut le taiati exact ca in poza, apoi unde ati taiat petalele, lipitile intre ele tot asa ca in poza.

Pasul 5: Formarea trandafirilor

Cosulet de primavara - Formarea trandafirilor Cosulet de primavara - Formarea trandafirilor

Dupa ce ati lipit acele petale, cu ajutorul unei scobitori, rulati fiecare petala. Vor arata ca in poza.

Pasul 6: Finalizarea trandafirilor

Cosulet de primavara - Finalizarea trandafirilor Cosulet de primavara - Finalizarea trandafirilor

Dupa ce ati trecut si de acest pas, bagati fiecare petala una in alta (incepand de la cea mai mica, la cea mai mare), binenteles aplicand si putin lipici la varful fiecaruia dintre ele. Eu pentru acest cosulet am realizat 7 trandafiri.

Pasul 7: Ornarea cosuletului 1

Cosulet de primavara - Ornarea cosuletului 1 Cosulet de primavara - Ornarea cosuletului 1

Dupa ce ati realizat toate florile (cele origami si trandafirii), incepeti sa ornati cosul (eu am folosit o cutie de iaurt mare). Taiati partea de sus a cutiei.
Dupa aceea dintr-o coala de hartie colorata (eu am folosit galben si alb) taiati fasii subtiri cu dimensiunea de 1 cm.

Pasul 8: Ornarea cosuletului 2

Cosulet de primavara - Ornarea cosuletului 2 Cosulet de primavara - Ornarea cosuletului 2

Dupa ce ati taiat acele fasii de hartie, incepeti si le lipiti cu banda adeziva transparenta pe cosulet (eu am aplicat mai intai benzile de culoare alba, apoi pe cele de culoare galbena, iesind astfel o impletitura frumoasa.

Pasul 9: Produsul final

Cosulet de primavara - Produsul final Cosulet de primavara - Produsul final

Dupa ce ati terminat decorarea cosuletului, umpleti-l cu bucati de hartie (care nu le mai folositi) apoi puneti florile origami, pe care mai intai le-ati lipit intre ele , apoi in spatiile goale dintre aceste flori origami puneti trandafirii, tot asa aplicand putin lipici pentru rezistenta. Acest cosulet de primavara il puteti orna dupa cum doriti, nu trebuie decat sa va puneti in practica imaginatia. Mult succes.


Cuvinte cheie: lipici hartie colorata cosulet


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!