Ce este quilling-ul?

Eu personal nu am realizat modele din quilling si nici nu stiam ce reprezinta aceasta arta, asa ca am rugat o buna prietena sa imi explice exact ce inseamna.
Ce va trebuie pentru a face modele quilling?
1 set de quilling pe care il puteti achizitiona din magazine.

Pasul 1: Ce inseamna quilling?

In primul rand am intrebat-o ce inseamna quilling. Mi-a explicat ca este o forma de arta care utilizeaza benzi colorate de hartie subtiri. Aceste benzi de hartie se ruleaza in diferite forme (inimioare, flori, peisje, etc). Se lipesc intre ele pentru a putea creea modelul.

Pasul 2: De unde provine aceasta arta ?

Fiind curioasa de unde provine aceasta arta, ea mi-a explicat ca acest mestesug provine din Egiptul Antic, insa pe atunci nu se putea vorbi de rularea hartiei cum se procedeaza in ziua de azi, ci mai degraba de papirus. Din ce stie prietena mea se pare ca in Franta si Italia se folosea aceasta tehnica pentru decorarea cartilor, a ramelor foto, etc. De asemenea se pare ca era si o preocupare a doamnelor din inalta societate.

Pasul 3: Ce materiale se folosesc la quilling?

Ce este quilling-ul? - Ce materiale se folosesc la quilling?

Acum ca am aflat ce e quilling, ce origini are, am intrebat-o ce materiale sunt necesare pentru a realiza aceasta arta. Mi-a aratat cu ce se lucreaza: benzi de hartie colorata subtiri, ac de quilling, lipici incolor lichid, sablon cu gauri de diferite marimi, foarfeca, rigla (daca e necesar).

Pasul 4: Cum se foloseste acul de quilling?

Ce este quilling-ul? - Cum se foloseste acul de quilling? Ce este quilling-ul? - Cum se foloseste acul de quilling? Ce este quilling-ul? - Cum se foloseste acul de quilling?

Dupa ce am vazut ce materiale foloseste, am rugat-o sa imi arate cum ruleaza aceea foita de harite pe acel ac de quilling. Poate parea greu dar dupa ce mi-a aratat cum se face am realizat ca e destul de usor. Pur si simplu pe acel varf al acului de quilling, a inceput sa ruleze o banda de hartie subtire, iar cand a ajuns la capatul hartiei, lipit-o. Destul de usor nu? Astfel va iesi modelul pe care il doriti. In poze aveti cateva exemple pe care ea le-a realizat.

Pasul 5: Model realizat din quilling

Ce este quilling-ul? - Model realizat din quilling Ce este quilling-ul? - Model realizat din quilling

Pentru final am rugat-o sa imi arate un model de quilling la gata. Pot spune ca am ramas uimita de ce poti face cu aceasta tehnica. Ea avea realizata o rochita si un pestisor pe care le puteti admira in pozele de mai jos. Nu e o tehnica de creatie grea, dar necesita timp si rabdare (multumesc prietenei mele Denisa pentru rabdarea acordata).


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email