Pernuta decorativa

Nu de mult am fost la un magazin cu articole pentru decorarea casei. Printre altele am vazut si niste pernute decorative, dar care costau destul de mult (tinand cont ca nu erau prea deosbite). Atunci m-am hotarat sa creez eu singura o pernuta decorativa (tot am masina de cusut acasa).

E nevoie de urmatoarele materiale:

  • 2 bucati de material (ce culoare doriti)
  • foarfeca
  • 1 tipar de inimioara
  • masina de cusut

Pasul 1: Realizarea tiparului de perna

Pernuta decorativa - Realizarea tiparului de perna

Eu am facut mai intai tiparul in forma de inimioara dintr-o bucata de hartie. Nu l-am realizat dupa o dimensiune anume, fiecare poate desena tiparul dupa ce marime doreste. Dupa ce ati ales din ce material sa o realizati, puneti tiparul de hartie pe dosul materialului si trasati dupa forma. O sa aveti doua inimioare din material.

Pasul 2: Aranjarea celor doua inimioare din material

Pernuta decorativa - Aranjarea celor doua inimioare din material Pernuta decorativa - Aranjarea celor doua inimioare din material

Dupa ca ati facut cele doua inimioare, pe care le-ati si taiat din material (eu pe fata unei inimioare am cusut si o floricica) le puneti fata la fata (dosul sa fie in exterior).

Pasul 3: Coaserea inimioarei

Pernuta decorativa - Coaserea inimioarei Pernuta decorativa - Coaserea inimioarei

Dupa ce le-ati aranjat in asa fel incat sa fie egale ambele inimioare, cu ajutorul masinei de cusut, incepeti si trageti la masina cu atentie dupa forma inimioarei, lasand intr-o parte a inimioarei putin spatiu (adica pe acolo nu treceti cu cusatura de la masina), pentru a o putea intoarce pe fata.

Pasul 4: Umplerea pernutei cu vatelina

Pernuta decorativa - Umplerea pernutei cu vatelina Pernuta decorativa - Umplerea pernutei cu vatelina

Dupa ce ati cusut cele doua fete ale inimioarei, o intoarceti pe fata (prin spatiul pe care l-ati lasat) si cu ajutorul fierului de calcat presati bine marginile inimioarei. Apoi tot prin acel spatiu incepeti si bagati vatelina pentru a da forma finala a pernutei si apoi cu ajutorul unui ac cu ata coaseti aceea deschizatura in asa fel incat sa nu se observe.

Pasul 5: Produsul final

Pernuta decorativa - Produsul final Pernuta decorativa - Produsul final

Deci cu putina imaginatie putem realiza singure propriile pernute decorative, din ce material dorim, cu ce forma dorim . Mult succes.


Cuvinte cheie: inimioara perna pernita inima


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email