Cum sa zugraviti singuri casa

In tutorialul de astazi am sa va explic cum va puteti zugravi peretii locuintei.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • raz (ustensila de ras peretii)
  • mala
  • smilgher
  • amorsa 
  • var 
  • trafalet
  • bidinea
  • pensula
  • malaxor (pentru amestecarea varului si a gletului)
  • glet


Pasul 1: Raderea peretilor

Luati o galeata cu apa si cu ajutorul unei bidele, umeziti bine peretii din camera unde urmati sa va apucati de treaba. Peretii se umezesc pentru a se poate rade varul vechi mai usor si pentru a nu iesi mult praf. Dupa ce peretii sunt umeziti bine cu ajutorul unui raz pe care il gasiti la magazinele specializate, incepeti rasul peretilor.

Pasul 2: Gletuirea peretilor

Dupa ce ati ras peretii, cu ajutorul unei bormasini si al unui malaxor pentru aceasta incepeti sa omogenizati gletul dupa instructiunile care se afla pe sac (aveti nevoie de doua tipuri de glet: grosier si de finisaj). Acum amestecati primul tip de glet dupa care cu ajutorul unei male incepeti si il intindeti cu foarte mare atentie pe suprafata peretilor (nu o sa va iasa peretii perfect drepti dar nu va speriati mai aveti mult de munca si pana la urma veti reusi). Dupa ce ati dat prima mana de glet lasati bine sa se usuce. Dupa ce s-a uscat curatati cu ajutorul unui spaclu dungile subtiri care vi s-au format in timp ce ati intins gletul. Dupa ca ati realizat si aceasta operatiune, urmeaza a doua mana de glet, tot grosier pe catre o veti intinde la fel ca si prima mana.(incep peretii sa se indrepte..). Dupa ce s-a uscat si aceasta mana de glet, curatati din nou peretii cu ajutorul spaclului, de dungile de material ramase de la gletuit. Dupa ce ati efectuat si aceasta operatiune urmeaza si a treia mana de glet (de finisaj). Omogenizati gletul (tot asa dupa instructiunile de pe sac) cu ajutorul bormasinii si a malaxorului il intindeti si pe acesta cu ajutorul unei male pe suprafata peretilor, dar cu mai multa atentie pentru ca acesta este ultima mana de glet si trebiue sa astupe toate gaurile si impuritatile ramase de la celelalte doua maini de glet. Dupa ce lasati bine sa se usuce peretii, ii smilgheruiti cu ajutorul unui smilgher de granulatie 100-120. Aveti grija sa nu apasti prea tare pe smilgher pentru ca veti lasa gauri in pereti. Dupa ce ati efectuat si aceasta operatiune amorsati peretii cu amorsa si cu ajutorul unui trafalete (aveti grija sa intindeti bine amorsa pe perete pentru ca daca nu o veti face se vor cunoaste urmele de amorsa prin var). Lasati bine peretii sa se usuce si va veti pregati pentru aplicarea varului. 

Pasul 3: Aplicarea varului pe pereti

Cum sa zugraviti singuri casa - Aplicarea varului pe pereti Cum sa zugraviti singuri casa - Aplicarea varului pe pereti

Inainte de aplica varul pe pereti, desfaceti galeata de var si amestecati foarte bine varul cu ajutorul bormasinii si a malaxorului timp de 10-15 minute. Dupa ce ati efectuat acesata operatiune, cu ajutorul unui trafalet aplicati varul pe pereti. Aceasta operatiune o mai efectuati odata dupa ce s-a uscat foarte bine prima mana de var (aveti foarte mare grija la aplicarea varului sa-l intindeti foarte bine pe pereti pentru a evita formarea brazdelor). Colturile si toate marginile inguste le veti zugravi cu ajutorul unei pensule prin tamponare. Aceleasi operatiuni le faceti si pentru tavan.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!