Cum sa pui faianta

Pentru ca tot sunt in curatenie cu casa, in tutorialul de astazi am sa va arat cum sa va puneti faianta.

E nevoie de urmatoarele materiale:

  • faianta
  • adeziv pentru gresie si faianta
  • cumpana
  • bormasina
  • distantiere pentru gresie si faianta
  • profil pentru rigips
  • dibluri
  • mistrie
  • amorsa
  • bidinea

Pasul 1: Materiale folosite

Cum sa pui faianta - Materiale folosite Cum sa pui faianta - Materiale folosite Cum sa pui faianta - Materiale folosite

In imaginea de mai jos sunt prezentate o parte din materialele care sunt necesare pentru punerea faiantei.

Pasul 2: Pregatirea peretelui

Cum sa pui faianta - Pregatirea peretelui Cum sa pui faianta - Pregatirea peretelui Cum sa pui faianta - Pregatirea peretelui

Daca peretele are var se rade varul ca in tutorialul anterior si se amorseaza cu ajutorul unei bidinele si a unei amorse (amorsa e cea din bidonul alb) care nu se dilueaza cu apa.

Pasul 3: Fixarea profilului

Cum sa pui faianta - Fixarea profilului Cum sa pui faianta - Fixarea profilului Cum sa pui faianta - Fixarea profilului

Intre timp pana cand se usuca amorsa, fixam profilul (acela care se observa in poza, care se foloseste de obicei la structura de rigips) cu ajutorul diblurilor si a unei cumpene la dimensiunea dorita pentru faianta (mare grija ca profilul sa fie drept altfel nu veti reusi sa puneti faianta dreapta).

Pasul 4: Aplicarea fainatei pe perete

Cum sa pui faianta - Aplicarea fainatei pe perete Cum sa pui faianta - Aplicarea fainatei pe perete Cum sa pui faianta - Aplicarea fainatei pe perete Cum sa pui faianta - Aplicarea fainatei pe perete Cum sa pui faianta - Aplicarea fainatei pe perete

Dupa ce a realizat pasul anterior, pregatim adezivul amestecandu-l cu ajutorul bormasinei si cu apa obtinand o pasta omogena, iar dupa ce am obtinut adezivul, cu ajutorul unei mistrii se aplica adeziv pe spatele placii de faianta. Dupa aceea placa de faianta se lipeste de perete, iar cu ajutorul unei cumpene verificam ca placa de faianta sa fie perfect dreapta. Aceiasi operatiune se repeta pana la termnarea suprafetei de faianta pe care doriti sa o puneti (daca doriti intre placile de faianta puteti pune si distantiere).

Pasul 5: Finisarea faiantei

Daca ati optat pentru a folosi distantierele intre placi, dupa ce adezivul din spatele placilor s-a intarit scoateti distantierele dintre placi, curatati bine placile de praf, mizerie iar intre rosturile formate aplicati chitul cu ajutorul unei male speciale de chit. Cand acesta s-a uscat stergeti cu ajutorul unei carpe surplusul de pe faianta. Spor la treaba!


Cuvinte cheie: faianta cumpana


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!