Un dispozitiv care te ajuta la despicatul lemnelor

Salutare . mai introduc un proiect util celor care locuiesc in mediul rural sau folosesc lemne pentru incalzire. Butucii mai mari care se despica usor pusi pe trunchi vor sari in toate partile si iar trebuiesc asezati pe cioata sau tinuti cu mana. Deci multe aplecari si ridicari inutile. Pentru a evita asta am gasit pe youtube la americani o metoda mai usoara, simpla si la indemana oricui.
Listă materiale... Este nevoie de un topor sau secure traditionala ori de firma, o anvelopa auto lata (eu folosesc una de 16 inchi pentru ca este mai larga in interior si lata) un butuc cu diametrul mai mic decat interiorul anvelopei, doua sipci batute in cuie cam la 8-10 cm de marginea de sus a butucului. Anvelopa se aseaza astfel incat sa vina pe cele doua sipci, apoi se baga inauntru unul sau mai multi butucei pina se umple gaura din anvelopa. Pentru despicare se foloseste securea pina se crapa toate lemnele la dimensiunea dorita fara sa mai sara sau sa se imprastie pe jos. Dupa ce s-a terminat operatiunea, se scot din anvelopa lemnele si se introduc alti butucei. In felul asta poti hacui butuceii pina ii faci surcelute daca vrei. Atasez si niste fotografii facute anul trecut. Deci o metoda foarte simpla si foarte practica. Daca nu ma credeti incercati si o sa vedeti. Este mult mai rapida metoda fata de despicatul clasic. De anvelopa se poate face rost de la orice centru de vulcanizare moca. Se pot folosi anvelope improprii pentru uzul auto. Sper ca m-am facut inteles si va urez spor la lucru.

Pasul 1: alte fotografii

Un dispozitiv care te ajuta la despicatul lemnelor - alte fotografii Un dispozitiv care te ajuta la despicatul lemnelor - alte fotografii Un dispozitiv care te ajuta la despicatul lemnelor - alte fotografii


Cuvinte cheie: lemn anvelopa


Despre autor

vintea.ciprianvladimir
Telefon: 0752319663 0724182390
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!