
Anul acesta am avut un surplus de fasole verde, am mancat, am umplut un sertar din congelator si tot a mai ramas. Ne-am gandit ce sa facem cu kilogramele in plus si am intrebat in stanga si in dreapta. Raspunsul a venit de la o matusa .. sa o uscam :)
Uite cum se procedeaza:
Pasul 1: Pregatirea de uscare



Se spala bine apoi se curata (se rup capetele). Se pune la fiert apa si cand incepe sa fiarba se pun si tecile si se mai lasa 2-3 minute pe foc dupa care se pun in strecuratoare la scurs.
Pasul 2: Uscarea



Se face eco, la soare :)
Le-am intins pe un mic dezhidrator ce l-am facut pe schelet din lemn si plasa de tantari.
In zona in care stam (langa Fagaras) a fost nevoie de 3 zile cu soare sa se usuce ca in poza de mai jos.
Tecile se intind fara sa fie una peste alta si se intorc in fiecare zi.
Pentru pastrare e recomandat sa fie tinute in punga de hartie sau un saculet de panza. Cand se doreste consumul tecilor se lasa peste noapte la inmuiat.