Varza a la Dana

Poate va intrebati de ce se numeste varza a la Dana. E o reteta de varza care imi place mie si credeti-ma ca au testat-o si prietenii mei.
Aveti nevoie de nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3-4 cepe (eu am pus mai multe pentru ca erau mici)
  • 2-3 verze (depinde de cat de mari sunt)
  • o cutie cu rosii cubulete
  • 1 bucata gusa de porc afumata (de 350 de grame)
  • 2 morcovi
  • sare
  • ulei
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • bulion
  • piper
  • verdeata (patrunjel si marar)

Pasul 1: Inceperea retetei

Varza a la Dana - Inceperea retetei

Tocati varza fideluta, apoi o stoarceti bine de zeama. Curatati cei 2 morcovi, ii spalati, apoi ii taiati cubulete. Puneti morcovii peste varza in oala (eu asa fac), puneti 2-3 linguri de ulei, apa cat sa cuprinda varza, amestecati bine totul si puneti la foc potrivit pana observati ca se inmoaie varza.

Pasul 2: Pregatirea mancarii 1

Varza a la Dana - Pregatirea mancarii 1

Intre timp cat varza e pe foc tocati ceapa iar gusa de porc afumata o taiati feliute subtiri (dar fiecare o poate taia cum doreste).

Pasul 3: Pregatirea mancarii 2

Varza a la Dana - Pregatirea mancarii 2

Prajiti feliutele de gusa pana prind o culoare rumena, cand este gata gusa o scoateti si o adaugati peste varza care deja fierbe. In grasimea ramasa de la gusa caliti si ceapa pentru a-si lua gustul de afumatura.
Adaugati si ceapa calita tot peste varza si amestecati bine.

Pasul 4: Pregatirea mancarii 3

Varza a la Dana - Pregatirea mancarii 3

Adaugati o cutie de rosii taiate cubulete, sare dupa gust, cimbru, boia de ardei dulce, o lingura de bulion si verdeata. Amestecati si lasati sa mai scada.

Pasul 5: Terminarea mancarii

Varza a la Dana - Terminarea mancarii

Cand varza e gata, presarati verdeata deasupra pentru un gust mai bun. Pofta buna.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!