
Am sa va arat reteta mea de sfecla rosie la borcan pentru iarna.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3 kg de sfecla
- 1 litru de apa (cu aproximatie)
- 300 de ml otet
- zahar dupa gust
- 1 praf de sare
Pasul 1: Pregatirea sfeclei


Pentru prepararea acestei retete eu am folosit 3 kg de sfecla pe care am curatat-o, apoi am spalat-o bine si am taiat-o feliute potrivit de subtiri.
Pasul 2: Fierberea sfeclei

Dupa ce am taiat sfecla bucatele am pus-o la fiert.
Pasul 3: Punerea sfeclei in borcane


Dupa ce sfecla a fiert am scos-o si am lasat-o sa se raceasca putin, apoi am inceput sa o pun in borcane.
Pasul 4: Prepararea apei cu otetul si zaharul

Dupa ce am pus sfecla in borcane am inceput sa pregatesc apa cu otetul. Eu la 3 kg de sfecla am pus 1 litru de apa si cam 300 de ml de otet (cam o cana potrivita ca marime), putina sare si zahar cam 3 linguri (fiecare poate pune zahar dupa preferinta) si am lasat sa fiarba.
Pasul 5: Turnarea apei peste sfecla

Dupa ce apa a fiert, am lasat-o sa se raceasca si apoi am turnat-o peste sfecla care deja era pusa in borcane.
Pasul 6: Preparatul final

Am lasat putin sa se linisteasa si apoi am pus capacele la cele doua borcane. Le-am pus in camara si abia astept sa servesc aceasta reteta de sfecla la iarna alaturi de o friptura delicioasa.