
M-am gandit astazi sa incerc pentru prima oara sa fac un desert turcesc: sarailie cu nuca. Daca va plac lucrurile foarte dulci, este un desert delicios.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1 pachet de foi pentru placinta (de 400g)
- 300g nuci macinate
- 100 g unt
Iar pentru sirop:
- 500ml apa
- 300g zahar
- 1/2 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri miere
Pasul 1: Taierea foilor

Intindem foile una peste alta si le taiem in 4 parti egale.
Pasul 2: Ungerea cu unt

Luam cate 2 foi suprapuse si le ungem pe o parte un pic de unt topit.
Pasul 3: Nuca

Presaram pe suprafata unsa cu unt nuca macinata.
Pasul 4: Rularea


Rulam foile ca pe o clatita, dupa care il impingem capetele catre mijloc, obtinand o forma cutata.
Pasul 5: Asezarea in tava

Ungem o tava cu unt si asezam in ea sarailiile, cate 2 pe un rand.
Pasul 6: Coacerea

Le lasam la copt la foc mediu cam 30-35 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.
Pasul 7: Siropul

In timp ce se coc sarailiile, putem pregati siropul. Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si le lasam sa fiarba cam 15 minute. Apoi adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat si mai lasam cateva minute. Dupa ce oprim focul adaugam in sirop si cateva linguri de miere.
Siropul astfel obtinut il turnam fierbinte peste sarailii. Nu va speriati daca pare sa fie prea mult sirop, acesta va fi absorbit dupa ce le mai lasati cateva ore la rece.
Pofta buna!