Roşii deshidratate în ulei de măsline

Acum cateva saptamani am cumparat de la supermarket cateva rosii deshidratate in ulei si mi s-au parut delicioase, dar cam scumpe. Asa ca m-am gandit sa incerc sa fac singura unele asemanatoare, mai ales ca acum e sezonul rosiilor.

Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1 kg rosii lunguiete
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- piper negru boabe si macinat
- busuioc
- 8 catei de usturoi

Pasul 1: Pregatirea tavii

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Pregatirea tavii

Pregatim tava in care vom pune rosiile la cuptor cu hartie de copt.

Pasul 2: Taierea rosiilor

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Taierea rosiilor

Taiem rosiile in 4 si le asezam in tava.

Pasul 3: Condimentarea

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Condimentarea

Condimentam rosiile cu busuioc si piper dupa preferinte. Apoi punem peste fiecare sare si zahar.

Pasul 4: Usturoiul

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Usturoiul

Zdrobim usturoiul si punem cate un pic pe fiecare bucata de rosie.

Pasul 5: Uleiul

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Uleiul

Adaugam peste fiecare sfert de rosie o lingurita de ulei de masline.

Pasul 6: Coacerea

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Coacerea

Punem rosiile la cuptor la foc minim si le lasam cam 3-4 ore, pana cand se vor deshidrata.

Pasul 7: Finalizarea

Roşii deshidratate în ulei de măsline - Finalizarea

Punem rosiile intr-un borcan si le acoperim cu ulei de masline. Dupa cateva zile sunt gata pentru a fi degustate.
Au iesit asa de bune incat ne-am hotarat sa mai luam rosii pentru cateva portii :)


Cuvinte cheie: rosii deshidratare


Despre autor

adina
Locaţie: Brașov, Romania
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!