
Acum cateva saptamani am cumparat de la supermarket cateva rosii deshidratate in ulei si mi s-au parut delicioase, dar cam scumpe. Asa ca m-am gandit sa incerc sa fac singura unele asemanatoare, mai ales ca acum e sezonul rosiilor.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1 kg rosii lunguiete
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- piper negru boabe si macinat
- busuioc
- 8 catei de usturoi
Pasul 1: Pregatirea tavii

Pregatim tava in care vom pune rosiile la cuptor cu hartie de copt.
Pasul 2: Taierea rosiilor

Taiem rosiile in 4 si le asezam in tava.
Pasul 3: Condimentarea

Condimentam rosiile cu busuioc si piper dupa preferinte. Apoi punem peste fiecare sare si zahar.
Pasul 4: Usturoiul

Zdrobim usturoiul si punem cate un pic pe fiecare bucata de rosie.
Pasul 5: Uleiul

Adaugam peste fiecare sfert de rosie o lingurita de ulei de masline.
Pasul 6: Coacerea

Punem rosiile la cuptor la foc minim si le lasam cam 3-4 ore, pana cand se vor deshidrata.
Pasul 7: Finalizarea

Punem rosiile intr-un borcan si le acoperim cu ulei de masline. Dupa cateva zile sunt gata pentru a fi degustate.
Au iesit asa de bune incat ne-am hotarat sa mai luam rosii pentru cateva portii :)