
Auzisem de mai demult ca se pot face deserturi bune cu morcovi dar nu gustasem niciodata, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac o prajitura :D
Am folosit urmatoarele ingrediente:
2 morcovi mari
180g zahar
180g ulei
180g faina
100g ciocolata amaruie (eu am luat o Primola ca imi place si era si la reducere)
1 lamaie
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
Pasul 1: Pregatirea ingredientelor

Pentru a avea ingredientele pregatite dam morcovii pe razatoare, taiem ciocolata bucatele mici si apoi radem coaja de la lamaie pe razatoarea cea mai mica.
Apoi ungem cu unt si tapetam cu faina o tava sau cratita rotunda in care vom coace mai tarziu prajitura.
Pasul 2: Prima amestecare

Amestecam bine intr-un castron ouale cu uleiul si cu zaharul si adaugam plicul de zahar vanilat.
Pasul 3: Adaugarea morcovilor

Adaugam morcovii si coaja de lamaie, amestecand usor pana se omogenizeaza.
Pasul 4: Adaugarea fainei

Adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
Pasul 5: Adaugarea ciocolatei

Adaugam ciocolata maruntita si amestecam usor compozitia.
Pasul 6: Coacerea


Turnam aluatul in cratita tapetata si il punem la cuptor la foc mediu, cam o jumatate de ora (trebuie lasat pana se rumeneste frumos pe deasupra).
Pasul 7: Glazura


In timp ce prajitura se raceste, facem o glazura folosind zeama de lamaie si zahar (trebuie sa fie destul de groasa, astfel incat sa se intareasca dupa racire).
Dupa ce prajitura s-a mai racit, turnam un strat de glazura pe deasupra.
Pasul 8: Taierea


Dupa ce glazura s-a intarit putem sa taiem prajitura si sa ne bucuram de ea impreuna cu cei dragi :)