Prajitura cu morcov fara gluten

In tutorialul de astazi am sa va prezint o reteta simpla de prajitura cu morcov fara gluten. Nu trebuie decat o ora pentru a pregati ingredientele si o ora pentru coacere.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 150 g morcovi proaspeti
  • 3 oua
  • 175 g banane bine coapte
  • 100 g nuci cajou
  • 100 g unt
  • 50 g fructe confiate (facute din papaya)
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g curmale
  • jumatate de lingurita praf de arome
  • 175 g de faina de porumb

Pasul 1: Ingrediente

Prajitura cu morcov fara gluten - Ingrediente Prajitura cu morcov fara gluten - Ingrediente Prajitura cu morcov fara gluten - Ingrediente Prajitura cu morcov fara gluten - Ingrediente

Pentru aceasta prajitura am folosit 175 g de faina de porumb, 150 g de morcovi proaspeti, 175 g de banane bine coapte (veti avea aproximativ 150 g de fructe dupa ce le decojiti), 100 g nuci cajou, 100 g curmale, 100 g unt, 2 lingurite praf de copt, 3 oua, un praf de sare, 50 g de fructe confiate, jumatate de lingurita formata din amestec de arome (dar sub forma de pudra) anason, cardamon, cuisoare.

Pasul 2: Pregatirea fructelor

Prajitura cu morcov fara gluten - Pregatirea fructelor Prajitura cu morcov fara gluten - Pregatirea fructelor Prajitura cu morcov fara gluten - Pregatirea fructelor Prajitura cu morcov fara gluten - Pregatirea fructelor Prajitura cu morcov fara gluten - Pregatirea fructelor

Curatati si spalati bine morcovii. Decojiti si pisati apoi bananele (ca la piure). Taiati marunt curmalele, apoi radeti si nucile cajou. Adaugati untul intr-un bol mare. Adaugati apoi cele trei oua si batetile bine impreuna cu untul. Adaugati morcovii rasi, pireul de banane, nucile cajou care au fost rase si fructele confiate tocate marunt si continuati sa amestecati bine.

Pasul 3: Amestecarea tuturor ingredientelor

Prajitura cu morcov fara gluten - Amestecarea tuturor ingredientelor Prajitura cu morcov fara gluten - Amestecarea tuturor ingredientelor Prajitura cu morcov fara gluten - Amestecarea tuturor ingredientelor Prajitura cu morcov fara gluten - Amestecarea tuturor ingredientelor

Amestecati apoi faina de porumb cu praful de sare, cele 2 lingurite de praf de copt si acel amestec de arome sub forma de pudra (anason, cardamon, cuisoare). Treceti apoi acest amestec printr-o sita fina, astfel ca toate ingredientele sa se amestece bine si compozitia sa fie mai aerata. Adaugati apoi amestecul de faina peste amestecul facut mai inainte (acela din fructe) si amestecati bine totul.

Pasul 4: Punerea compozitiei in tava de copt

Prajitura cu morcov fara gluten - Punerea compozitiei in tava de copt Prajitura cu morcov fara gluten - Punerea compozitiei in tava de copt

Ungeti o tava de copt cu unt/margarina. Puneti apoi compozitia in ea.

Pasul 5: Coacerea

Prajitura cu morcov fara gluten - Coacerea Prajitura cu morcov fara gluten - Coacerea Prajitura cu morcov fara gluten - Coacerea

Preincalziti cuptorul la 200 C. Puneti forma in cuptor pentru circa 55-60 de minute la foc potrivit. Cand e gata verificati intepand din loc in loc (cu o scobitoare) pentru vedea daca s-a copt. Daca e coapta scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

Pasul 6: Produsul final

Prajitura cu morcov fara gluten - Produsul final Prajitura cu morcov fara gluten - Produsul final

Sper sa va placa aceasta prajitura care pe langa faptul ca e foarte gustoasa e si foarte sanatoasa!

Pasul 7: Copyright

Tutorialul in original a fost scris in engleza  de antoniraj si este disponibil la adresa:  http://www.instructables.com/id/Gluten-Free-Carrot-Cake/. Mumtumim pentru intelegere Antoniraj!


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!