Placinta de branza cu iaurt in straturi

In tutorialul de astazi am sa va prezint o reteta de placinta facuta de o buna prietena (placinta a facut-o ea, eu doar am scris acest tutorial).

Avem nevoie de:

  • foi de placinta
  • jumatate de kg de branza dulce de vaci
  • o cana cu zahar
  • 7 oua
  • esenta rom/vanilie
  • coaja rasa de portocale
  • iaurt 400 de grame
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pasul 1: Ingrediente folosite

Placinta de branza cu iaurt in straturi - Ingrediente folosite

Pentru aceasta reteta prietena mea a folosit 500 g de branza de vaci dulce, foi de placinta, 7 oua, 2 pliculete zahar vanilat, esenta de rom si vanilie, coaja rasa de la o portocala.

Pasul 2: Pregatirea compozitiei de branza

Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pregatirea compozitiei de branza Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pregatirea compozitiei de branza

Pentru inceput a pus branza proaspata de vaci in bol, adaugand apoi o cana de zahar, coaja rasa de portocala si zeama de la ea amestecand bine compozitia. 

Pasul 3: Pregatirea compozitiei 2

Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pregatirea compozitiei 2 Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pregatirea compozitiei 2 Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pregatirea compozitiei 2

Apoi a adaugat ouale pe care le-a batut bine inainte, esenta de rom si cea de vanilie, cele 2 pliculete de zahar vanilat si apoi iaurtul. A continuat sa amestece bine toata compozitia.

Pasul 4: Punerea in tava

Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava Placinta de branza cu iaurt in straturi - Punerea in tava

A tapetat o tava cu unt si a pus 2 foi de placinta apoi putin din aceea compozitie, iarasi a pus 2 foi de placinta apoi iarasi putina compozitie. A continuat asa pana a terminat compozitia iar deasupra a pus ultimul strat de foi de placinta.

Pasul 5: Pasul final

Placinta de branza cu iaurt in straturi - Pasul final

A pus-o in cuptorul incins pentru 45 de minute. Cand a fost gata a scos-o din cuptor si a lasat-o la racit. Multumesc prietenei mele pentru aceasta reteta pe care cu siguranta am sa o incerc si eu.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!