Placinta de bostan

Pentru ca toamna era pe sfarsite am hotarat sa fac pentru ultima oara pe 2014 o placinta de bostan.

E nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • bostan 3 kg
  • zahar
  • 1 kg de faina
  • 1 pliculet de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet cu scortisoara
  • ulei
  • 1 ou
  • o cana cu apa calduta

Pasul 1: Ingrediente folosite

Placinta de bostan - Ingrediente folosite

Pentru aceasta reteta de placinta de bostan eu am folosit faina 1 kg, 1 ou, scortisoara, bostan (am cumparat cam 3 bostanei care in total au avut cam 3 kg), drojdie pentru aluat, zahar.

Pasul 2: Pregatirea aluatului

Placinta de bostan - Pregatirea aluatului Placinta de bostan - Pregatirea aluatului Placinta de bostan - Pregatirea aluatului

Pentru inceput am pregatit aluatul facut din 500 g de faina, 1 pliculet de drojdie, un varf de sare, ulei (eu pun si un ou in aluat) si apa calduta. Am inceput sa amestec toate ingredientele si apoi am lasat aluatul la crescut.

Pasul 3: Pregatirea foilor de placinta

Placinta de bostan - Pregatirea foilor de placinta

Dupa ce aluatul a crescut suficient, am pus putina faina pe masa de lucru, apoi am luat o bucata potivita din aluat si cu ajutorul sucitorului am facut o foaie de placinta potrivit de subtire (eu fac foile pentru placinta putin mai subtiri).

Pasul 4: Punerea umpluturii de bostan pe foaie

Placinta de bostan - Punerea umpluturii de bostan pe foaie Placinta de bostan - Punerea umpluturii de bostan pe foaie Placinta de bostan - Punerea umpluturii de bostan pe foaie

Dupa ce am facut foaia de placinta am pus pe ea putin ulei si am uns-o (doar in locul in care pun bostanul ras). Apoi am pus bostanul ras (eu personal nu prajesc bostanul inainte, il prefer crud) pe foaia de placinta apoi deasupra zahar si scortisoara.

Pasul 5: Pregatirea sulului de placinta

Placinta de bostan - Pregatirea sulului de placinta Placinta de bostan - Pregatirea sulului de placinta Placinta de bostan - Pregatirea sulului de placinta

Dupa ce am pus zaharul si scortisoara, am mai taiat din marginile foii de placinta (eu mai tai din foaie inainte de a rula pentru ca nu imi place sa iasa cu prea mult aluat). Apoi am rulat astfel realizand primul sul de placinta (la fel am procedat si celelalte suluri de placinta).

Pasul 6: Punerea in tava a placintei si coacerea

Placinta de bostan - Punerea in tava a placintei si coacerea Placinta de bostan - Punerea in tava a placintei si coacerea

Am pus cele trei suluri de placinta in tava pe care am tapetat-o cu ulei si faina, apoi le-am uns si cu un ou batut. Am pus tava in cuptorul incins pentru o ora.

Pasul 7: Produsul final

Placinta de bostan - Produsul final Placinta de bostan - Produsul final

Asa arata placinta mea de bostan. E delicioasa placinta, dovada ca a disparut destul de repede din platou. Va doresc pofta buna!


Cuvinte cheie: placinta bostan


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!