Pilaf cu urzici

In tutorialul de astazi am sa va prezint o reteta clasica de pilaf cu urzici, care pe cat e de usor de preparat, pe atat e de buna si sanatoasa.<br />E nevoie de urmatoarele ingrediente:<br />urzici<br />1 cana de orez<br />2 cepe<br />100 ml de ulei<br />usturoi<br />piper&nbsp;<br />sare

Pasul 1: Ingrediente folosite

Pilaf cu urzici - Ingrediente folosite

Pentru aceasta reteta eu am folosit 3 pungi micute cu urzici, 1 cana cu orez, 2 cepe, cam 3 catei de usturoi, 100 ml de ulei, sare si piper dupa gust.

Pasul 2: Pregatirea urzicilor

Pilaf cu urzici - Pregatirea urzicilor Pilaf cu urzici - Pregatirea urzicilor

Pentru inceput am spalat urzicile in multe ape, pana a ramas apa curata. Le-am pus apoi intr-o oala cu apa ca sa dea in cateva clocote. Daca doriti le puteti trece prin apa cu gheata pentru a-si mentine urzicile culoarea verde. Dupa ce s-au racit un pic, le-am tocat.

Pasul 3: Amestecarea ingredintelor

Pilaf cu urzici - Amestecarea ingredintelor Pilaf cu urzici - Amestecarea ingredintelor Pilaf cu urzici - Amestecarea ingredintelor

Am calit ceapa tocata marunt, apoi am adaugat urzicile si orezul (eu l-am fiert putin inainte) si am amestecat bine adaugand din cand in cand cate o canita din apa in care au fiert urzicile.

Pasul 4: Finalizarea mancarii

Pilaf cu urzici - Finalizarea mancarii

Am potrivit dupa gust cu sare si piper, am adaugat si usturoiul pisat si am mai lasat cam 20 de minute sa fiarba la foc mic. Pofta buna!


Cuvinte cheie: urzici orez


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!