Pandispan pufos

Pentru astazi am sa va arat o reteta clasica si usoara de pandispan.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pasul 1: Ingrediente folosite

Pandispan pufos - Ingrediente folosite

Pentru acesta reteta de pandispan eu am folosit 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar si un pic de sare.

Pasul 2: Pregatirea ingredientelor 1

Pandispan pufos - Pregatirea ingredientelor 1

Pentru inceput am separat galbenusurile de albusuri.

Pasul 3: Pregatirea ingredientelor 2

Pandispan pufos - Pregatirea ingredientelor 2 Pandispan pufos - Pregatirea ingredientelor 2 Pandispan pufos - Pregatirea ingredientelor 2 Pandispan pufos - Pregatirea ingredientelor 2

Dupa ce ati separat galbenusurile de albusuri, bateti spuma cele 6 albusuri cu 6 linguri de zahar. Adaugati apoi si galbenusurile si incorporatile in albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pasul 4: Adaugarea fainii

Pandispan pufos - Adaugarea fainii Pandispan pufos - Adaugarea fainii

La final adaugati cele 6 linguri de faina, impreuna cu pliculetul de praf de copt. Faina se adauga in ploaie cate o lingura si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus, pana incorporam toate cele 6 linguri de faina.

Pasul 5: Punerea compozitiei in tava

Pandispan pufos - Punerea compozitiei in tava

Ungeti o tava cu margarina si tapetati-o cu faina apoi puneti compozitia intr-o tava de chec. Se pune la cuptorul preincalzit la nivelul doi pentru 40 de minute.

Pasul 6: Rezultatul final

Pandispan pufos - Rezultatul final Pandispan pufos - Rezultatul final

Se intoarce din cand in cand iar spre final si se inteapa cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt. Se opreste cuptorul si lasa la racit. Este o reteta pe care o puteti folosi si ca blat de tort. Pofta buna.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email