Paine impletita

Sa faci paine nu e asa de greu cum pare, doar prima data e ceva mai special :) Va prezint o reteta foarte usoara de paine impletita. 

De ce aveti nevoie:

  • 1 kg de faine
  • 1/2 litri de apa
  • 100 ml de ulei
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • drojdie
  • optional 1 ou (pentru a unge pe deasupra)
  • optional mac/susan sau alte seminte (pentru a pune peste ou)

Pasul 1: Pregatirea aluatului

Paine impletita - Pregatirea aluatului Paine impletita - Pregatirea aluatului Paine impletita - Pregatirea aluatului

Se pune faina in centru si se face o mica groapa unde se toarna uleiul, apa, zaharul si drojdia (ca si cantitate .. cititi pe plic, sunt foarte multe firme care produc drojdie, noi folosim drojdie uscata de exemplu). Sarea se pune pe margine in faina (nu direct peste drojdie pentru ca o incetineste) chiar daca in cateva minute se vor amesteca toate.
Se amesteca toate cu mana pana se formeaza o bila nelipicioasa ca cea din imagine (se mai poate adauga faina dar foarte putina de fiecare data, cam o lingura rasa). 
Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca cam 45 de minute - o ora.

Pasul 2: Modelarea aluatului si coptul

Paine impletita - Modelarea aluatului si coptul Paine impletita - Modelarea aluatului si coptul Paine impletita - Modelarea aluatului si coptul Paine impletita - Modelarea aluatului si coptul

Se imparte in 3 parti apx. egale si apoi se impletesc ca in imagine si se pune in tava.
Optional se bate un ou si se unge painea dupa care se presara seminte.
Se pune in cuptorul preincins si se verifica dupa un timp (depinde de cuptorul pe care il aveti, poate dura 30-40-50 de minute) cu metoda chibritului/scobitorii ca sa stim cand e gata :) 
Pofta buna!


Cuvinte cheie: paine faina drojdie cereale dospit


Despre autor

sorin
Telefon: 0724540234
Trimite-i un email