
Cui nu-i place painea de casa? Asa ca astazi am hotarat sa fac aceasta reteta de paine, care e delicioasa mai ales cand e gata scoasa din cuptor.
E nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr. de faina
- un cubulet de drojdie
- un praf de sare
- o lingurita de zahar
- 2 cani cu apa calduta
- 2-4 linguri de ulei
Pasul 1: Amestecarea ingredientelor


Intr-un castron am pus 500 gr. de faina, apa care am incalzit-o putin, drojdia, varful de sare, o lingurita de zahar si ulei din ochi. Am amestecat usor toate ingredientele apoi am inceput sa framant pana cand aluatul obtinut s-a desprins de pe maini. Am lasat aluatul la crescut la loc cald pentru 20 de minute.
Pasul 2: Formarea painii


Dupa ce aluatul a crescut suficient, l-am scos din castron si pe masa tapetata cu faina l-am mai framantat putin, apoi am uns o tava cu putin ulei (eu am folosit o tava de chec) si am pus aluatul in tava. Am mai lasat aluatul la crescut pentru 30-45 min.
Pasul 3: Coacerea painii


Am pus tava in cuptorul incins la foc potrivit pentru 30 de minute, pana sa rumenit bine (eu am intepat-o cu o scobitoare ca sa fiu sigura ca nu e cruda pe interior). Va doresc pofta buna.