Paine de casa

Cui nu-i place painea de casa? Asa ca astazi am hotarat sa fac aceasta reteta de paine, care e delicioasa mai ales cand e gata scoasa din cuptor.

E nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr. de faina
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • 2 cani cu apa calduta
  • 2-4 linguri de ulei

Pasul 1: Amestecarea ingredientelor

Paine de casa - Amestecarea ingredientelor Paine de casa - Amestecarea ingredientelor

Intr-un castron am pus 500 gr. de faina, apa care am incalzit-o putin, drojdia, varful de sare, o lingurita de zahar si ulei din ochi. Am amestecat usor toate ingredientele apoi am inceput sa framant pana cand aluatul obtinut s-a desprins de pe maini. Am lasat aluatul la crescut la loc cald pentru 20 de minute.

Pasul 2: Formarea painii

Paine de casa - Formarea painii Paine de casa - Formarea painii

Dupa ce aluatul a crescut suficient, l-am scos din castron si pe masa tapetata cu faina l-am mai framantat putin, apoi am uns o tava cu putin ulei (eu am folosit o tava de chec) si am pus aluatul in tava. Am mai lasat aluatul la crescut pentru 30-45 min.

Pasul 3: Coacerea painii

Paine de casa - Coacerea painii Paine de casa - Coacerea painii

Am pus tava in cuptorul incins la foc potrivit pentru 30 de minute, pana sa rumenit bine (eu am intepat-o cu o scobitoare ca sa fiu sigura ca nu e cruda pe interior). Va doresc pofta buna.


Cuvinte cheie: paine faina


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email