
Zilele trecute am vazut un film si in el un tip (american bineinteles) lauda ce-i facuse prietena lui: "banana bread" asa ca am cautat o reteta si am zis sa fac si eu sa vad cum e.
Din ingrediente pare mai degraba un chec decat o paine ... dar daca asa se traduce, asa sa-i fie numele :)
Reteta este simpla si se poate face si fara mixer in maxim o ora si jumatate (cu tot cu copt).
De ce aveti nevoie:
- 3/4 cani de zahar
- 1 3/4 cani de faina
- un praf de copt
- 3 banane medii, cu cat mai coapte cu atat mai bine (au un continut de zahar mai ridicat)
- 2 oua
- 125 grame de unt
- un varf de cutit de sare
Pasul 1: Se amesteca untul cu zaharul

Se lasa untul putin la temperatura camerei ca sa fie mai moale si mai usor de amestecat.
Se pune intr-un vas cu toata cantitatea de zahar si se amesteca bine.
Pasul 2: Bananele, ouale si faina


Se taie bananele in felii si se pun cele 2 oua apoi se amesteca pana obtinem o compozitie ca cea din imagine.
Apoi punem faina, praful de copt si sarea si amestecam cu restul compozitiei pana obtinem o pasta omogena.
Pasul 3: Pregatirea de cuptor

Aprindeti cuptorul :)
Intre timp ungeti tava cu unt si turnati compozitia in ea.
Se lasa la cuptor, la temperatura medie, 40-45 minute (asta depinde de cuptor, cea mai buna metoda sa vedeti daca e gata .. cand se rumeneste faceti testul chibritului).
Pasul 4: Rodul muncii


E foarte gustos :)