Negresa cu nuci si gem

Azi va propun o reteta de negresa fara prea multe ingrediente scumpe.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 oua
1 cana cu zahar
1 cana cu apa (puteti pune si lapte in loc de apa)
1/2 cana de ulei
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
2 cani de faina
1 lingura mare de Gustin (ajuta la cresterea aluatului)
3-4 linguri de gem de prune (se poate pune si alt fel de gem)
150 de grame de nuci macinate (se pot pune si alune)
un praf de sare
un pic de scortisoara

Pasul 1: Inceperea prajiturii

Negresa cu nuci si gem - Inceperea prajiturii

Se amesteca cu mixerul ouale cu un praf de sare si cu cana de zahar pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.

Pasul 2: Amestecarea ingredientelor

Negresa cu nuci si gem - Amestecarea ingredientelor

Se adauga pe rand o jumatate de cana de ulei, o cana cu apa, amestecandu-se bine. Adaugam apoi cele 2 cani de faina, praful de copt stins cu putin otet (sau putina zeama de lamaie), o lingura de Gustin. Se mixeaza bine.

Pasul 3: Amestecarea ingredientelor 2

Negresa cu nuci si gem - Amestecarea ingredientelor 2

Adaugam apoi cele 3 linguri de cacao, 3-4 linguri de gem de prune si nucile. Mixam bine.

Pasul 4: Punerea prajiturii in tava

Negresa cu nuci si gem - Punerea prajiturii in tava

Ungem o tava cu putin ulei (sau margarina), apoi o tapetam cu faina. Se toarna compozitia in tava si se pune in cuptorul incins la mijloc.

Pasul 5: Finalizarea negresei

Negresa cu nuci si gem - Finalizarea negresei

Asa arata prajitura negresa cu nuci si gem de prune. Pofta buna.


Cuvinte cheie: prajitura negresa nuci


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!