
Cautand printre retetele bunicii am gasit o reteta de gogosi care pe cat e de simplu de pregatit pe atat e de gustoasa.
E nevoie de urmatoarele ingrediente:
- iaurt 200 g
- 2 oua
- zahar vanilat
- 300 g de faina
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- zahar cam 3 linguri
- ulei pentru prajit
Pasul 1: Ingrediente folosite

Pentru prepararea acestei retete eu am folosit 200 de grame de iaurt, cam 3 linguri de zahar, 2 oua, 300 de grame de faina, zahar vanilat, praf de copt, 1 praf de sare, ulei pentru prajire, esenta de vanile.
Pasul 2: Mixarea oualelor


Am spart cele 2 oua intr-un bol, am pus cele 3 linguri de zahar, un praf de sare si am inceput sa mixez pana sa dizolvat zaharul iar ouale si-au dublat volumul.
Pasul 3: Adaugarea iaurtului


Apoi am adaugat 200 de grame de iaurt, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie (cine prefera poate pune coaja rasa de portocala) si am continuat sa mixez pana sau omogenizat bine ingredientele.
Pasul 4: Adaugarea fainii

Tot in aceeasi compozitie am adaugat si 300 de grame de faina in care am adaugat si praful de copt. Am continuat sa amestec pana a iesit un aluat moale ca o smantana mai groasa.
Pasul 5: Prajirea gogoselelor


Se ia cu lingura din aluat si se pune la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-au prafit pe ambele parti de scot cu ajutorul unei palete si se pun pe niste servetele ca sa absoarba excesul de ulei.
Pasul 6: Produsul final


Se pudreaza cu zahar vanilat si apoi sunt numai bune de servit. Pofta buna!