Inele de ceapa in aluat de bere

Cine nu iubeste inelele de ceapa? Aceasta e o reteta din inele de ceapa, dar care include si aluat de bere. Adaugand bere in aluat inelele de ceapa capata un gust mult mai bun. Berea le face mai deschise la culoare si mai crocante.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • cepe
  • 2 cesti de faina
  • sare
  • piper
  • 1 sticla de bere
  • apa rece
  • ulei pentru prajit
  • doi catei de usturoi

Pasul 1: Ingrediente

Inele de ceapa in aluat de bere - Ingrediente

Pentru aceasta reteta sa folosit inele de ceapa, ulei pentru prajit, sare, piper, bere, 2 cani de faina, apa rece, doi catei de usturoi zdrobit.

Pasul 2: Pregatirea cepei

Inele de ceapa in aluat de bere - Pregatirea cepei Inele de ceapa in aluat de bere - Pregatirea cepei

Se taie ceapa, se curata de partea exterioara, apoi se taie cam de 1 cm grosime si de desface in mai multe inele. Se scufunda apoi inelele in apa rece cam pentru o ora. Acest lucru ajuta la eliminarea gustului amar din ceapa.
Intre timp se pune la incins uleiul intr-o tigaie.

Pasul 3: Pregatirea aluatului cu bere

Inele de ceapa in aluat de bere - Pregatirea aluatului cu bere Inele de ceapa in aluat de bere - Pregatirea aluatului cu bere Inele de ceapa in aluat de bere - Pregatirea aluatului cu bere

Intr-un bol se amesteca o cana de faina, sare, piper, si usturoi zdrobit si apoi se amesteca bine. In alt bol se amesteca cealalta cana de faina si la fel se amesteca bine punand si bere. Adaugand bere la aceasta reteta inelele de ceapa vor iesi mult mai crocante.

Pasul 4: Prajirea inelelor de ceapa

Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa Inele de ceapa in aluat de bere - Prajirea inelelor de ceapa

Se scot inelele de ceapa din apa rece si se sterg de excesul de apa. Se scufunda apoi inelele de ceapa in faina si tot asa se scutura de excesul de faina, apoi se pun in aluatul de bere. Puneti inelele la prajit in uleiul incins. Cand capata o culoare argintie se scot pe servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Pasul 5: Produsul final

Inele de ceapa in aluat de bere - Produsul final

Inelele de ceapa pot fi servite cu maioneza sau puteti folosi aceasta reteta de sos picant: combinati smantana, maioneza, rosii uscate, suc de lamaie, piper, sare, vin alb si usturoi tocat, puneti totul intr-un mixer si amestecati-l bine. Puteti adauga chiar si corindru sau menta tocata fin. Acoperiti si lasati sosul la frigider. Sper ca va placut! Sugestiile si comentariile sunt bine venite.

Pasul 6: Copyright

Tutorialul in original a fost scris in engleza de Advaym si este disponibil la adresa: http://www.instructables.com/id/Beer-battered-Onion-Rings/. Multumim pentru permisiune Advaym!


Cuvinte cheie: ceapa


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!