Gogosi pufoase

Cui nu-i plac gogosile? Mai ales cand sunt calde sunt un adevarat deliciu. Asa ca am hotarat sa fac o reteta deloc complicata: gogosi pufoase.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr. de faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 200 ml. de lapte caldut
  • putin ulei
  • 1 esenta de rom
  • sare
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar
  • zahar pudra vanilat

Pasul 1: Pregatirea aluatului

Gogosi pufoase - Pregatirea aluatului

Eu procedez in felul urmator cand pregatesc aluatul pentru gogosi: pun 500 gr. de faina in bol, apoi adaug cele 2 oua, un varf de sare, putina coaja rasa de portocala, esenta de rom. Adaug apoi drojdia pe care am dizolvat-o in putin lapte caldut. Torn apoi treptat laptele si incep sa framant aluatul (in care eu personal adaug si putin ulei). Il framant bine pana cand nu se mai lipeste de maini.

Pasul 2: Cresterea aluatului

Gogosi pufoase - Cresterea aluatului Gogosi pufoase - Cresterea aluatului

Dupa ce aluatul pe care l-am tinut la cald si acoperit cu un prosop a crescut, am intins din el o foaie cu ajutorul unui sucitor (eu nu intind foaia prea subtire), iar cu ajutorul gurii de la un pahar sau cana am facut gogosile pe care le-am mai lasat la crescut inca 20 de minute (pentru a iesi mai pufoase).

Pasul 3: Coacerea gogosilor

Gogosi pufoase - Coacerea gogosilor

Le-am copt in uleiul incins, apoi le-am pudrat cu zahar pudra vanilat. Va doresc pofta buna.


Cuvinte cheie: faina lapte drojdie ulei desert gogosi


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!