
Daca nu ai mancat niciodata pare ciudat .. dulceata de ardei iute, nu pare ceva foarte delicios, nu? Dar chiar e, sa vezi ce bine merge cu orez, cartofi prajiti etc :D
De ce e nevoie:
- 1 litru de otet
- 1 Kg de zahar
- 1 Kg de ardei iute
Pasul 1: Siropul si pregatirea ardeilor


Se toarna litrul de otet intr-o oala dupa care se adauga kilogramul de zahar peste si se fierbe 20-25 de minute pana se leaga putin. ATENTIE .. faceti operatiunea cu geamul deschis, cred ca va imaginati ca vaporii de otet nu sunt foarte placuti.
Intre timp se toaca ardeii cu tot cu seminte. ATENTIE .. daca ai mainile sensibile sau ardeiul este foarte iute foloseste manusi!
Pasul 2: Inca 30 de minute ...

Dupa ce a fiert siropul se adauga ardeii tocati si se mai fierbe 20-30 de minute (in functie de cat de consistenta vrei sa fie dulceata).
Se toarna apoi fierbinte de borcane (sterilizate in prealabil), se strange bine capacul, se intorc invers si se acopera pana se racesc incet. Apoi .. la camara cu ele :)