
Este o reteta foarte usoara, pe care oricine poate sa o duca la bun sfarsit.
Ingrediente (pentru doua checuri):
- 10 oua
- 2 cani de zahar
- 2 cani de faina
- 4 linguri de cacao
- 8 linguri de ulei
- 10 grame praf de sare
- un pliculet de zahar vanilat
- nuca (optional)
Pasul 1: Pregatirea aluatului

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun intr-un bol. Se bat pana se fac spuma si se adauga zaharul, dupa care amestecam pana cand se topeste. Batem galbenusurile cu praf de sare si le adaugam peste albusuri. Amestecand, adaugam faina, zaharul vanilat si uleiul pana cand se omogenizeaza.
Pasul 2: Pregatirea tavilor


Se ung tavile cu ulei sau se poate pune o coala de hartie unsa pentru a nu se prinde aluatul. Punem compozitia in tavi si pastram cateva linguri, peste care punem cacao si turnam, apoi, peste vechea compozitie si facem diferite forme cu degetul sau furculita. Se poate adauga si nuca, in functie de preferinte.
Pasul 3: Coacerea aluatului

Dupa ce tavile sunt pregatite, se introduc in cuptor la temperatura medie spre ridicata pentru aproximativ 50-55 de minute.
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa la racit, se pudreaza si se taie feliute.
Pofta buna!