
Daca ai pofta de ceva bun si nu ai prea mult timp la dispozitie, poti face usor foietaje gen Fornetti de diverse sortimente, in functie de preferintele tale.
Eu am ales de data asta sa fac de doua feluri: sarate (cu branza feta) si dulci (cu piersici). Dar se pot face asemanator si cu telemea, branza de vaci si stafide, urda, ciuperci, visine, cirese, mere sau alte fructe.
Ingrediente necesare:
- 1 pachet de foi pentru foietaj (eu am folosit Linco, sunt foarte bune)
- 1 ou
- 2 piersici
- 200 g branza feta
- 200 g cascaval
Pasul 1: Pregatirea ingredientelor


Se taie fructele cubulete si se pune zahar peste ele (ca si cantitate, se pune dupa gust si tinand cont de cat de dulci sunt fructele). Se lasa pentru asa pentru 15 minute.
Cascavalul se de pe razatoare iar oul se bate intr-un castron.
Pasul 2: Taierea aluatului

Aluatul care a fost in prealabil dezghetat se taie dreptunghiuri suficient de mari pentru a putea fi umplute. Dimensiunea foietajelor va fi de jumatate din cea a dreptunghiurilor taiate.
Peste o parte din fiecare dreptunghi de aluat se aseaza cateva bucatele de fructe sau de branza.
Pasul 3: Impachetarea foietajelor

Fiecare bucata de aluat se va impacheta in doua, avand grija sa unim marginile intre ele pentru ca foietajele sa nu se desprinda in timpul coptului.
Le asezam intr-o tava unsa cu unt sau cu hartie de copt. Tava mea e destul de mica si nu au incaput toate, asa ca o parte le-am asezat separat intr-o cratita.
Pasul 4: Ornarea

Pe fiecare foietaj facem cateva crestaturi cu varful cutitului (vor da un aspect frumos dupa coacere).
Le ungem pe toate pe deasupra cu ou pentru a le da un aspect lucios, apoi presaram cascaval pe deasupra celor sarate.
Pasul 5: Coacerea

Le punem la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 35 de minute, pana cand vom vedea ca au crescut si s-au rumenit.
Le scoatem din cuptor si le lasam la racit cateva minute, dupa care le putem savura in voie.