
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 14 g drojdie uscata
- 500 ml apa
- 1 ou
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura sare
- 1 lingura zahar
- 300 g sunca presata
- 400 g cascaval
- 100 g sos pizza
Pasul 1: Pregatirea aluatului

Intr-un vas se pune faina, oul si drojdia si se amesteca.
Adaugam cateva lingurite de apa calduta si zaharul, dupa care amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se toarna apa putin cate putin in timp ce amestecam si la final se adauga uleiul de masline.
Rasturnam compozitia de masa si o framantam pana cand obtinem un aluat elastic.
Pasul 2: Dospirea aluatului

Dupa ce framantam bine aluatul, il punem intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam in loc uscat pana creste in volum de cel putin doua ori.
Pasul 3: Coacerea aluatului

Se unge cu ulei de masline o tava termorezistenta si se pune aluatul de pizza in ea.
Cu ajutorul unei scobitori intepam aluatul pentru a nu se umfla prea tare.
Se unge blatul cu sosul de rosii, iar mai apoi punem sunca presata si cascavalul in functie de preferinta.
Dupa ce blatul este copt taiem pizza in felii si se serveste calda.
Pofta buna!