Crenvursti in aluat

In acest weekend rasfoind caietul cu retete am hotarat sa fac o reteta pe atat de usor de preparat pe atat e de gustoasa: crenvursti in aluat facut in casa.
E nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de faina
  • ulei
  • 2 oua
  • drojdie
  • 1 praf de sare

Pasul 1: Ingredientele folosite

Crenvursti in aluat - Ingredientele folosite

Eu pentru aceasta reteta am folosit 500 g de faina, 8 crenvusti, (eu am mai folosit si 8 carnaciori picanti), 1 ou, 1 baton de branza topita, drojdie.

Pasul 2: Pregatirea aluatului

Crenvursti in aluat - Pregatirea aluatului Crenvursti in aluat - Pregatirea aluatului

Pentru prepararea aluatului eu am folosit 500 de g de faina in care am pus un ou, drojdia pe care am frecat-o cu putina apa calduta, un praf de sare si am inceput sa amestec pana a inceput sa se omogenizeze. Am adaugat ulei din cand in cand si am continuat sa framant, pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de pe maini. Am acoperit vasul cu un prosop si l-am lasat la crescut la loc caldut.

Pasul 3: Invelirea crenvurstilor in aluat

Crenvursti in aluat - Invelirea crenvurstilor in aluat Crenvursti in aluat - Invelirea crenvurstilor in aluat Crenvursti in aluat - Invelirea crenvurstilor in aluat Crenvursti in aluat - Invelirea crenvurstilor in aluat

Dupa ce aluatul a crescut, am luat din el o bucata potrivita si am intins-o cu ajutorul sucitorului pana am facut o foaie potrivit de subtire. Am aranjat crenvurstii deasupra pe foaie si apoi am taiat aluatul in forma de dreprtunghi. Am pus deasupra lor si niste branza topita, apoi am rulat aluatul.

Pasul 4: Coacerea

Crenvursti in aluat - Coacerea

Dupa ce i-am invelit pe toti in aluat (eu am avut si un mic ajutor in bucatarie de asta nu se vad toti crenvurstii in poze), i-am pus intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu faina si i-am pus la cuptor la foc potrivit (dupa ce i-am pus in tava am uns suprafata aluatului cu un ou batut bine). I-am lasat la cuptor cam 30 de min.

Pasul 5: Produsul final

Crenvursti in aluat - Produsul final

Cam asa arata crenvurstii mei in aluat de casa. Recunosc nu sunt prea aspectosi dar credeti-ma ca au fost deliciosi, atat calzi cat si reci. Pofta buna.


Cuvinte cheie: aluat crenvursti


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!