Cheese Cake cu fructe de padure

Cheese cake-ul este o prajitura foarte usoara si de facut si de mancat. Multumesc Carmen pentru inspiratie :)
Ingrediente:
1 kg branza de vaci
200 g biscuiti
6 oua
200 ml frisca lichida
2/3 cana de zahar
300 g fructe de padure congelate (am folosit afine si zmeura pe care le-am cumparat din piata vara trecuta si le-am tinut in congelator)
zeama si coaja de la o portocala
1 pastaie de vanilie
1 pliculet de gelatina(am folosit varianta vegana pe baza de amidon si agar agar dar puteti folosi si varianta normala pe baza de oase)

Instrumente (pe astea le-am folosit eu, va puteti descurca si fara ele dar veti munci un pic mai mult):
o tava de tort cu pereti detasabili
un tocator cu lama in S
un mixer vertical
un castron mare
o sita

Pasul 1: Pregatirea ingredientelor

Cheese Cake cu fructe de padure - Pregatirea ingredientelor

Mama m-a invatat ca atunci cand incep sa fac o prajitura e mai usor sa incep prin a aduna toate ingredientele si a tapeta tava.

Pasul 2: Aromele si blatul

Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul Cheese Cake cu fructe de padure - Aromele si blatul

In primul rand vom pregati blatul de biscuiti si in acelasi timp ne vom ocupa de aromele cheese cake-ului.
Stoarceti zeama de portocala, crestati pe lungime pastaia de vanilie, taiati-o in bucatele mai mici si puneti-le la foc mic.
Am pus deasupra oalei un castronas cu untul taiat cubulete si le-am lasat pe foc ca sa ma ocup de biscuiti.
Am rupt biscuitii si i-am pus in tocator care i-a macinat fin.
Intre timp s-a topit untul pe care l-am turnat peste biscuiti.
Am amestecat pana cand am obtinut un fel de aluat sfaramicios cu care am tapetat fundul si un pic din marginile formei de tort.
Strecuram zeama de portocala de resturile pastaii de vanilie si adaugam o lingura de coaja de portocala rasa cat inca e calda. Am folosit coaja de la niste portocale bio pe care le-am luat la reducere acum cateva luni, am ras coaja si am pastrat-o cu zahar in frigider. Daca nu aveti coaja de portocala si nu vreti sa folositi de la portocalele care sunt stropite cu toate chimicalele, se gaseste la DM coaja de portocale bio praf la pliculet.

Pasul 3: Crema de branza

Cheese Cake cu fructe de padure - Crema de branza Cheese Cake cu fructe de padure - Crema de branza Cheese Cake cu fructe de padure - Crema de branza Cheese Cake cu fructe de padure - Crema de branza Cheese Cake cu fructe de padure - Crema de branza

Folositi un castron mai mare decat al meu, o sa vedeti de ce :)
Puneti branza si zaharul si amestecati pana devine omogena.
Adaugati cele 6 oua, frisca lichida si zeama de portocala vanilata. Eu cam pe acum mi-am dat seama ca foloseam un castron prea mic dar am continuat sa amestec ingredientele in el pentru ca nu vroiam sa am inca un castron de spalat.
Ca dovada ca lenesul mai mult alearga, o buna parte din amestec a ajuns pe langa castron :)

Pasul 4: Coacerea

Cheese Cake cu fructe de padure - Coacerea Cheese Cake cu fructe de padure - Coacerea

Am scos forma de tort din frigider, am turnat crema peste si am pus-o in cuptor la 150 - 200 de grade pana cand se rumeneste, se desprinde de pe margini si capata consistenta de budinca (la mine a durat ceva mai mult de o ora).

Pasul 5: Stratul de fructe de padure

Cheese Cake cu fructe de padure - Stratul de fructe de padure Cheese Cake cu fructe de padure - Stratul de fructe de padure Cheese Cake cu fructe de padure - Stratul de fructe de padure Cheese Cake cu fructe de padure - Stratul de fructe de padure Cheese Cake cu fructe de padure - Stratul de fructe de padure

Cand au inceput sa se dezghete fructele de padure le-am amestecat cu 2 linguri de zahar si le-am lasat intr-o sita.
Pana s-au dezghetat complet si pana s-a racit cheesecake-ul am mers la o plimbare.
Am turnat zeama de la fructe intr-o oala si am completat pana la 250 de ml cu apa, am pus-o pe foc, am adaugat pliculetul de jeleu si am amestecat pana cand a fiert un pic si a inceput sa se ingroase. Am lasat jeleul 30 de minute la racit.
Apoi, am aranjat fructele deasupra cheesecake-ului, am adaugat jeleul si l-am pus in frigider pana a doua zi.

Pasul 6: Si... sa mancam :D

Cheese Cake cu fructe de padure - Si... sa mancam :D Cheese Cake cu fructe de padure - Si... sa mancam :D


Despre autor

Iulia
Locaţie: Brasov
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!