
Zilele trecute rasfoind caietul cu retete, am gasit o reteta de chec simpla care nu contine multe ingrediente fiind destul de simplu de facut si e super delicioasa.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana cu zahar
- 1/2 cana ulei
- putina coaja de portocala rasa
- 1 esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- 2 cani cu faina
- 1 cana cu lapte
Pasul 1: Inceperea checului


Batem foarte bine cele doua oua cu cana de zahar pana isi tripleaza volumul.
Pasul 2: Amestecarea ingredientelor


Dupa ce am batut bine ouale, adaugam cana cu jumatate de ulei si amestecam bine cu ajutorul mixerului, apoi adaugam si cana cu lapte, coaja de portocala, esenta de rom (sau vanilie).
Pasul 3: Adaugarea fainii in compozitie


Dupa aceea in compozitia rezultata, punem prima cana de faina in care am amestecat si pliculetul cu praf de copt si amestecam, apoi adaugam si a doua cana cu faina si tot asa amestecam foarte bine cu mixerul (sa nu aiba cocoloase).
Pasul 4: Punerea compozitiei in tava de chec

Dupa realizarea pasului anterior, luati o tava de chec pe care o ungeti cu margarina (sau ulei) si o tapetati cu faina, turnand jumatate din compozitie. Restul compozitiei o amestecati cu putina cacao daca doriti si punem si aceasta compozitie tot in aceiasi forma de chec. Coaceti checul la cuptorul preincalzit, la nivelul 2 la foc potrivit pentru 30-35 de minute.
Pasul 5: Produsul final


Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata. Daca s-a copt il scoatem din cuptor lasandu-l sa se racoreasca. Se taie rece si il pudrati cu zahar pudra cu aroma de vanilie deasupra. Pofta buna!!!