
Aveam cateva nuci prin camara si mi-era pofta de ceva dulce asa ca m-am gandit sa fac un chec mai deosebit. Am folosit urmatoarele ingrediente:
-5 oua
-10 linguri de zahar
-10 linguri de ulei
-10 linguri de faina
-1 zahar vanilat
-3 linguri cacao
-3 linguri nuci rase
Pasul 1: Pregatirea tavii

Pregatim o tava de chec tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Pasul 2: Albusurile

Separam ouale iar albusirile le batem spuma pana cand se intaresc. Adaugam peste ele zahar vanilat si zaharul tos si le mai batem un pic.
Pasul 3: Galbenusurile

Galbenusurile de amestecam bine, apoi adaugam peste ele uleiul si le omogenizam.
Pasul 4: Amestecarea

Turnam galbenusul peste albus, adaugam faina si apoi amestecam cu grija (ca sa nu se lase albusul) pana la omogenizare.
Pasul 5: Punerea in tava


Turnam in tava jumatate din compozitie. Peste jumatatea ramasa adaugam cacao si nucile, amestecam bine si apoi o turnam si pe ea in tava. Amestecam usor cu o furculita pentru o combina un pic cele 2 straturi.
Pasul 6: Coacerea

Punem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam in jur de 30-40 de minute, pana cand checul se rumeneste pe deasupra. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam sa se raceasca, dupa care il putem taia si savura.