
Ma gandeam azi ce buna ar fi o alternativa gustoasa dar mai sanatoasa a cartofilor prajiti si am dat peste o reteta foarte interesanta: cartofi picanti facuti la cuptor cu crusta de malai. Sunt foarte gustosi, moi in interior si crocanti la exterior.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4 linguri malai
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita boia
- 1/2 lingurita praf de usturoi
Pasul 1: Taierea cartofilor

Curatam cartofii de coaja si apoi ii taiem in felii mai groase.
Pasul 2: Pregatirea malaiului

Intr-un castron, amestecam malaiul cu sarea, piperul, boia si praful de usturoi, avand grija ca amestecul sa fie omogen.
Pasul 3: Pregatirea cartofilor

Peste cartofi se toarna un pic de ulei si se amesteca, astfel incat uleiul sa ajunga bine pe fiecare parte a feliilor de cartofi.
Apoi se presara peste ei malaiul pregatit anterior si se amesteca pentru a ajunge peste toti.
Pasul 4: Punerea in tava

Se acopera o tava cu hartie de copt si se aseaza in ea cartofii unii langa altii, fara sa se suprapuna.
Pasul 5: Coacerea

Se pune tava in cuptor la foc mediu spre mare si se lasa cam 50 de minute, pana cand cartofii se vor rumeni. Ii puteti incerca folosind o furculita pentru a vedea daca s-au facut in interior. Se mananca cel mai bine cat sunt calzi.
Pofta buna! Noi dupa un sfert de ora i-am mancat pe toti.