
Am primit zilele trecute niste cartofi noi marunti si m-am gandit ca ar iesi foarte gustosi la cuptor asezonati cu niste rosii inabusite in tigaie.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
-1 kg cartofi noi foarte mici
- 4 linguri de ulei
- 5 rosii potrivite
- 100 ml smantana
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- oregano, busuioc, piper, sare, cateva seminte de floarea soarelui
Pasul 1: Pregatirea cartofilor

Se spala bine cartofii si se pun in tava, fara sa ii curatam de coaja.
Pasul 2: Condimentarea

Punem in tava o jumatate de cana de apa, cateva linguri de ulei, apoi adaugam peste cartofi sare, busuioc si oregano.
Pasul 3: Coacerea

Punem tava la cuptor si o lasam la foc mediu in jur de o ora, pana cand cartofii se rumenesc bine pe ambele parti. Putem intepa un cartof cu furculita ca sa vedem daca este bine facut in interior.
Pasul 4: Pregatirea rosiilor

Taiem rosiile in jumate pe orizontala si le punem intr-o tigaie unsa cu ulei de masline.
Pasul 5: Condimentarea rosiilor

Zdrobim cateii de usturoi si punem un pic peste fiecare rosie, impreuna cu cateva seminte de floarea soarelui. Punem sare si cateva picaturi de ulei de masline pe fiecare jumatate.
Pasul 6: Preparearea rosiilor la tigaie

Punem tigaia la foc mic acoperita cu un capac, pana cand se inmoaie rosiile (aproximativ 15 minute). Apoi punem deasupra lor cascaval ras si busuioc si le mai lasam pe foc cateva minute pana se topeste cascavalul.
Pasul 7: Finalizarea

Facem un sos de smantana cu piper si oregano si apoi asezam pe farfurii rosiile impreuna cu sosul si cartofii.
Pe aici un pofticios a fost atras de miros si a mancat tot din farfurie :) Pofta buna si voua!