
Pentru cei care adora bomboanele Rafaello (ca mine), stiati ca puteti face unele asemanatoare acasa?
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 g lapte praf
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt
- 120 g nuca de cocos
- 2 linguri smantana
- cateva migdale/alune de padure
Pasul 1: Pregatirea ingredientelor

Mi-am pregatit toate ingredientele pentru a le avea la indemana. Am prajit un pic migdalele in tigaie si am lasat untul la cald sa se mai inmoaie.
Pentru amestecare am folosit robotul de bucatarie, dar daca nu aveti unul la dispozitie se poate face si cu mixerul sau cu mana.
Pasul 2: Amestecarea

Punem in robotul de bucatarie laptele praf, zaharul si nuca de cocos. Le amestecam pana se omogenizeaza.
Pasul 3: Adaugarea untului

Taiem unul felii dupa care il adaugam in robotul de bucatarie. Amestecam de cateva ori pana cand untul este bine incorporat.
Pasul 4: Adaugarea smantanei


Punem cele 2 linguri de smantana peste si mai amestecam.
Daca compozitia vi se pare prea moale, mai adaugati un pic de nuca de cocos, pana cand obtineti consistenta dorita.
Pasul 5: Formarea bomboanelor

Se ia cate o bucata din amestec si se roteste pentru a forma o bila. In mijlocul ei punem o migdala sau o aluna. Dam apoi bila prin nuca de cocos si o asezam pe o farfurie.
Dupa ce toate bomboanele sunt gata de punem in frigider pentru o jumatate de ora dupa care pot fi servite cu placere.