
Va scriu o reteta simpla si rapida de blat de tort care apartine mamei mele.
E nevoie de:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar pudra
- 6 linguri de faina
- 1 praf de copt (optional)
Pasul 1: Baterea albusurilor


Separati albusurile de galbenusuri. Bateti apoi spuma albusurile cu un praf de sare adaugand in ploaie si zaharul (cele 6 linguri de zahar). Spuma rezultata din mixarea albusurilor trebuie sa fie tare.
Pasul 2: Adaugarea galbenusurilor


Separat galbenusurile se bat si ele si apoi cu o lingura de lemn le incorporam si pe ele in spuma de albusuri.
Pasul 3: Adaugarea fainii



Se adauga apoi faina in ploaie (cele 6 linguri de faina) si se amesteca usor tot cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune apoi compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si o punem in cuptorul deja incins la foc mediu pentru circa 35-40 de minute.
Pasul 4: Produsul final


Faceti acel test cu scobitoarea si daca e uscata cand o scoateti din blat, inseamna ca e gata. Se lasa la racit pe un gratar.