Ardei iute in oțet

Ardeiul iute conservat în oțet pentru iarnă (și nu numai) cred că este cea mai ușoară conservă posibilă.
O să descriu rețeta care mie îmi place cel mai mult. E nevoie de: 

  • 1 kg ardei iute
  • o bucată dintr-o țelina (cam 150-200g)
  • un morcov

Pasul 1: Tocarea legumelor

Ardei iute in oțet - Tocarea legumelor Ardei iute in oțet - Tocarea legumelor Ardei iute in oțet - Tocarea legumelor

Se toacă legumele astfel: morcovul și țelina cubulețe; ardeiul iute rondele (se lasă semințele, doar cozile se aruncă).

Se pun intr-un vas mai mare și se amestecă.

Pasul 2: Conservatul

Se umplu borcanele cu legumele tocate și se îndeasă puțin după care se toarnă oțet încât să le acopere.

Asta a fost tot! Simplu, nu?


Despre autor

sorin
Telefon: 0724540234
Trimite-i un email