Floare din material textil de pus in par

Vrei sa inveti cum sa faci o floare de par? Am avut o idee pe care am pus-o in practica si a iesit ceva frumos care e usor de realizat.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • material colorat
  • ata
  • 1 ac
  • 1 nasturel (sau o perluta)
  • foarfeca
  • creion
  • compas

Pasul 1: Pregatirea petalelor pentru floare

Floare din material textil de pus in par - Pregatirea petalelor pentru floare

Pe o bucata de material trasati cu compasul 6 cercuri de ce dimensiune doriti, cu cat e dimensiunea mai mare cu atat ies si petalele mai mari (eu am folosit raza cercurilor de 4 cm). Apoi le decupati.

Pasul 2: Insailarea petalelor

Floare din material textil de pus in par - Insailarea petalelor

Dupa ce ati decupat cele 6 cercuri le pliati in doua si incepeti sa le insailati pe toate cu aceiasi ata, netaind ata intre petale. Se insaileaza pe marginea rotunda ca in poza. 

Pasul 3: Incretirea petalelor

Floare din material textil de pus in par - Incretirea petalelor Floare din material textil de pus in par - Incretirea petalelor

Dupa ce le-ati insailat, trageti da ata astfel incat sa incretiti petalele, pana cand se unesc intre ele. Cand cele doua petale din exterior se vor uni, le veti coase intre ele, rezultand o floare.

Pasul 4: Aplicare nasturasului pe floare

Floare din material textil de pus in par - Aplicare nasturasului pe floare

In mijlocul florii puneti un nasturas pe care il imbracati intr-o bucatica mica din acelas material din care ati realizat floarea. Dupa ce ati realizat floarea, o puteti lipi pe o bentita de par sau pe o clama. Veti iesi din anonimat cu aceasta floare pe care ati realizat-o singure.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!