Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar

In tutorialul de astazi am sa va arat cum sa va realizati singuri acasa un cosulet in care puteti pune bomboane, pietricele decorative, etc.
Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • pagini din reviste, ziare
  • lipici
  • foarceca

Pasul 1: Formarea sulurilor din hartie

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Formarea sulurilor din hartie Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Formarea sulurilor din hartie Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Formarea sulurilor din hartie

Pentru inceput am folosit paginile revistelor pe care oricum le-as fi aruncat, mai apoi le-am dat in doua si am taiat, avand mai multe fasii de hartie. Cu ajutorul unui betisor de frigaruie, am inceput dintr-un colt sa rulez o fasie de hartie. Cand am ajuns la capat, am aplicat putin lipici pe colt ca sa nu se desfaca, ca in poza.

Pasul 2: Realizarea cerculetelor mici

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea cerculetelor mici Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea cerculetelor mici Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea cerculetelor mici Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea cerculetelor mici

Dupa ce am terminat de facut sulurile din hartie (cam 10-12 bucati) cu ajutorul unui dop de la un strugurel, am inceput pe rand, sa rulez fiecare sul  in parte de jur imprejurul lui. Cand am ajuns la capat am aplicat putin lipici ca sa nu se desfaca si le-am lasat la uscat.

Pasul 3: Realizarea cerculetelor mari

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea cerculetelor mari

Dupa ce am facut cerculetele mici, am mai facut inca 10-12 suluri, dar pe acestea le-am rulat de jur imprejurul unei sticlute de oja, pentru ca acestea trebuie sa fie un pic mai mari.

Pasul 4: Baza cosuletului

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Baza cosuletului Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Baza cosuletului Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Baza cosuletului

Am mai facut suluri din hartie cam 12-15, pe care tot cu ajutorul unui bat de frigaruie am inceput sa formez spirala. Cand primul sul aproape s-a terminat am infipt altul in capatul lui, iar dupa aceea am continuat sa rulez baza cosuletului pana cand a luat forma dorita. Dupa aceea pe o parte a bazei am aplicat lipici pe care mai apoi l-am intins pe toata suprafata ei ca sa nu se desfaca. Am lasat sa se usuce bine.

Pasul 5: Realizarea peretilor cosuletului

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea peretilor cosuletului Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea peretilor cosuletului Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea peretilor cosuletului Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Realizarea peretilor cosuletului

Dupa ce am terminat de realizat cerculetele mici, pe cele mari si baza cosuletului, am inceput sa lipesc randul de cerculete mici de baza cosuletului (cerculetele mici le-am prins intre ele cu fasii de hartie subtiri pentru o fixare mai buna). Am lasat sa se usuce bine. Dupa aceea am inceput sa lipesc deasupra cerculetelor mici, randul de cerculete mai mari. La acest pas trebuie rabdare mai multa.

Pasul 6: Produsul final

Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Produsul final Cum sa faci un cosulet din hartie de ziar - Produsul final

Deci cu multa rabdare si indemanare am reusit sa realizez din niste pagini de revista un cosulet in care pot pune bomboane sau il pot folosi ca obiect decorativ, punand in el pietricele colorate, frunze uscate, petale de trandafir, etc.


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă acum pe Descurcăreşte!