Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina

Am sa va arat cum sa construiti o poarta pentru gradina.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • lemn
  • cuie
  • balamale
  • dispozitiv de blocare
  • masina de gaurit
  • ciocan
  • dispozitiv de fixare
  • cheie

Pasul 1: Materiale

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Materiale

Pentru realizarea acestui tutorial am folosit sipci de lemn (puteti folosi si lemn de la paleti), masina de gaurit, ciocan, balamale, un lant pentru a putea inchide poarta cand e gata, dispozitiv de inchidere.

Pasul 2: Taierea lemnului

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Taierea lemnului Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Taierea lemnului

In primul rand am masurat diferenta dintre spatiul unde vreau sa pun usa ca sa stiu mai apoi cat de mare sa fac portita. Spatiul meu a fost de 1100 mm, asa ca am taiat cate 5 sipci orizontale la 1050. Cum eu la gradina am un gard standart m-am dus cu inaltimea lor cam 900 mm (2 buc).

Pasul 3: Unirea bucatilor de lemn

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Unirea bucatilor de lemn Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Unirea bucatilor de lemn

Am dat semne la ambele piese pe verticala, ele fiind asezate in pozitie orizontala. Apoi am fixat ambele capete cu cuie si apoi le-am verificat masurandu-le inca o data pe diagonala.

Pasul 4: Adaugarea unei sipci in centrul portii

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Adaugarea unei sipci in centrul portii

Am masurat si taiat o sipca pe care am pus-o pe centrul potitei si apoi am fixat-o in cuie.

Pasul 5: Adaugarea balamalelor

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Adaugarea balamalelor Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Adaugarea balamalelor Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Adaugarea balamalelor

Am dat gauri cu ajutorul masinii de gaurit (ca in imagini) si am adaugat balamalele si dispozitivul de blocare, pe care le-am fixat cu ajutorul suruburilor.

Pasul 6: Fixarea portii

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Fixarea portii Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Fixarea portii

Am dat gauri in pivoti apoi am pus un surub de o dimensiune mai mare si am insurubat cu ajutorul unei chei (e mult mai usor asa).

Pasul 7: Montarea portii

Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Montarea portii Cum sa faci o poarta simpla pentru gradina - Montarea portii

Am pus poarta la locul ei verificand daca toate se potrivesc. Timpul aproximativ de lucru a fost de 40 de minute pentru a realiza si instala poarta.

Pasul 8: Copyright

Tutorialul in original a fost scris in engleza de buck2217 si este disponibil la http://www.instructables.com/id/a-simple-garden-gate-1/. Multumim pentru permisiune Buck2217!


Cuvinte cheie: lemn poarta


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!