Cum sa faci o minge origami in colturi

Pentru ca tehnica origami a devenit tot mai des intalnita in decorarea casei cu diverse obiecte facute din hartie, am hotarat sa realizez ceva un pic mai dificil, tot din hartie si folosind tehnica origami.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • hartie colorata
  • foarfeca
  • creion
  • rigla

Pasul 1: Trasarea patratelor

Cum sa faci o minge origami in colturi - Trasarea patratelor

Pentru inceput din hartie colorata am trasat cu rigla 12 patrate cu laturile de 9 cm, pe care le-am decupat.

Pasul 2: Inceperea formei origami

Cum sa faci o minge origami in colturi - Inceperea formei origami Cum sa faci o minge origami in colturi - Inceperea formei origami Cum sa faci o minge origami in colturi - Inceperea formei origami Cum sa faci o minge origami in colturi - Inceperea formei origami Cum sa faci o minge origami in colturi - Inceperea formei origami

Am luat un patratel din hartie si l-am pliat in doua, apoi l-am desfacut si cele doua laturi micute le-am pliat spre mijlocul patratelului. Il intorc invers si repet aceiasi operatie.

Pasul 3: Plierea formei 1

Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 1 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 1 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 1 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 1 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 1

Am pliat apoi cele patru colturi ale patratelului, ca atunci cand realizezi un plic. L-am desfacut si o sa vedeti ca daca il intoarceti invers o sa aveti o forma de romb. Am pliat cele doua laturi exact ca in poze.

Pasul 4: Plierea formei 2

Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 2 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 2 Cum sa faci o minge origami in colturi - Plierea formei 2

Cele patru colturi care au ramas le-am pliat, rezultand pe niste patratele micute ca in poza. Apoi acele patratele le-am intors pe spatele formei obtinute.

Pasul 5: Terminarea formei

Cum sa faci o minge origami in colturi - Terminarea formei Cum sa faci o minge origami in colturi - Terminarea formei

Am intors forma cu fata in sus (ca in prima poza), am pliat-o si am tras usor de picioruse (eu asa le-am numit) si am desfacut acele petale. Va arata ca in poza a doua (trebuie sa realizati 12 bucati).

Pasul 6: Asamblarea

Cum sa faci o minge origami in colturi - Asamblarea Cum sa faci o minge origami in colturi - Asamblarea Cum sa faci o minge origami in colturi - Asamblarea

Dupa aceea am inceput sa le asamblez. Am luat doua forme si le-am unit piciorusele, apoi am atasat-o si pe cea de-a treia, facand la fel si cu restul.

Pasul 7: Produsul final

Cum sa faci o minge origami in colturi - Produsul final Cum sa faci o minge origami in colturi - Produsul final

Astfel mi-a iesit o minge origami in colturi (nu e usor, mie nu mi-a iesit din prima), pe care am facut-o cadou nepoatei mele care s-a bucurat enorm ca are o jucarie nou si unica.


Cuvinte cheie: origami hartie colorata


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!