Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale

Pentru tutorialul de astazi am decis sa va arat cum se realizeaza o bratara florala pentru ocaziile speciale din viata noastra cum ar fi balul bobocilor, nunta, etc.

Avem nevoie de urmatoarele materiale:

  • o bucata de material (eu am folosit o esarfa)
  • lipici
  • bolduri
  • compas
  • o lumanare mica
  • foarfeca

Pasul 1: Realizarea petalelor

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Realizarea petalelor

Dintr-o bucata de material (eu am folosit o esarfa, dar puteti folosi orice material, de ce culoare doriti), trasati cu compasul 4 cercuri cu raza de 4 cm si 4 cercuri mici cu raza de 3 cm, pe care cu ajutorul unei lumanari mici le topiti pe margine dar foarte putin, avand grija sa nu le ardeti prea tare.

Pasul 2: Formarea petalelor

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Formarea petalelor Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Formarea petalelor

Dupa ce ati realizat pasul 1, pliati toate cel 8 cercuri (cele mari si mici), in doua, apoi le mai pliati odata, si le lipitile putin pe laturile deschise si lasati sa se usuce.

Pasul 3: Formarea florii

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Formarea florii Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Formarea florii

Dupa ce s-au lipit bine petalele, faceti un cerculet mic din carton, apoi puneti putin lipici pe marginele lui, si aplicati cele 4 petalele mari, lasati sa se usuce putin, apoi le lipiti pe cele mici deasupra celor mari.

Pasul 4: Finalizarea florii

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Finalizarea florii

La final, in mijlocul florii adaugati o margeluta pe care o lipiti cu putin lipici.

Pasul 5: Realizarea panglicii

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Realizarea panglicii Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Realizarea panglicii Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Realizarea panglicii

Dupa ce ati realizat floarea, din acelas material taiati o panglica cu L=20-30 cm, (in functie de grosimea mainii), si l=3 cm. Pe toata lungimea panglicii decupati marginile acesteia sub forma de valuri si le ardeti putin.

Pasul 6: Aplicarea florii pe panglica

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Aplicarea florii pe panglica

Dupa aceea lipiti floarea la mijlocul panglicii si o lasati sa se usuce bine.

Pasul 7: Finalizarea bratarii

Cum sa faci o bratara pentru ocazii speciale - Finalizarea bratarii

Dupa ce s-a lipit bine floarea de panglica (pentru mai multa siguranta o puteti coase de panglica), o puteti folosi la ce ocazie doriti dumneavoastra, la nunta (in special la domnisoarele de onoare), la balul bobocilor sau pur si simplu ca accesoriu.


Cuvinte cheie: bratara


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!