Cum sa faci o bratara

Exista foarte multe modele de bratari impletite, mai complicate sau mai usor de realizat. Asa ca in tutorialul de astazi am sa va arat cum ca puteti realiza o bratara impletita.
E nevoie de urmatoarele materiale:

  • snur colorat
  • foarfeca
  • lipici
  • banda adeziva transparenta

Pasul 1: Pregatirea snurului

Cum sa faci o bratara - Pregatirea snurului

Pentru inceput am taiat din snur trei bucati de aceiasi marime, pe care le-am lipit cu banda adeziva transparenta de masa de lucru. Apoi cu rigla am masurat cam lasat cam 7 cm sus la cele trei capete.

Pasul 2: Realizarea impletiturii din partea dreapta

Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea dreapta Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea dreapta Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea dreapta Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea dreapta Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea dreapta

Bun, acum sa incepem cu realizarea impletiturii. Am luat firul de snur din partea dreapta (sa tineti minte incepeti intotdeauna cu partea dreapta), l-am pus peste cel din mijloc, cel care culoare de roz inchis si se trece pe dedesuptul celui de culoare neagra din partea stanga (ca in poza numarul 1). Apoi am luat snurul de culoare neagra din partea stanga si tot asa l-am trecut pe dedesuptul celui de culoare roz inchis si pe dedesuptul celui de culoare neagra din partea stanga, (ca in poza numarul 2), apoi am tras de ambele capete astfel formandu-se o bucla (ca in poza numarul 3, 4). Asa am format prima impletitura din partea dreapta.

Pasul 3: Realizarea impletiturii din partea stanga

Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga Cum sa faci o bratara - Realizarea impletiturii din partea stanga

Pentru realizarea altei bucle, precedam la fel ca la impetitura din partea dreapta, doar ca acum se incepe din partea stanga (ca in pozele 1, 2, 3, 4). Dupa ce ati facut si bucla din partea stanga, incepeti iarasi cu partea dreapta si continuati tot asa (odata pe dreapta, odata pe stanga), pana o faceti la dimensiunea mainii.

Pasul 4: Realizarea capetelor de la bratara

Cum sa faci o bratara - Realizarea capetelor de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea capetelor de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea capetelor de la bratara

Dupa ce am terminat de impletit bratara cele doua capete de culoare neagra le-am taiat si le-am aplicat putin lipici ca sa nu se desprinda (trebuie un lipici rezistent). Asa ca a ramas doar cel de culoare roz si intr-un capat si in altul a bratarii.

Pasul 5: Realizarea inchizatorii de la bratara

Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara Cum sa faci o bratara - Realizarea inchizatorii de la bratara

Pentru realizarea inchizatorii de la bratara, se lipesc cu putina banda adeziva cele doua capate care au ramas (ca in poza). Se trece o bucatica de snur mai mica pe dedesuptul celor doua capete care au fost lipite cu banda adeziva. Din aceea bucatica de snur se realizeaza o bucla, iar unul din capetele acelei bucle se trece prin cele doua capete ale bratarii si se trage pentru a se forma un nod. Apoi se realizeaza aceleasi bucle ca cele din care e facuta bratara. Se face un nod la cele doua capete ramase ca sa nu se desfaca.

Pasul 6: Modelul rezultat

Cum sa faci o bratara - Modelul rezultat Cum sa faci o bratara - Modelul rezultat

Asa arata acest model de bratara. Poate parea destul de complicat, nici mie nu mi-a iesit din prima, dar cu multa rabdare am invatat cum sa imi realizez singura acasa o bratara.


Cuvinte cheie: bratara snur colorat


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Împărtăşeşte acum cu ceilalţi!