Beneficiile mierii de albine

Stim ca mierea de albine este recunoscuta de mii de ani datorita faptului ca are multe beneficii pentru organismul nostru, pentru frumusete, etc. Asa ca m-am hotarat sa ma documentez mai bine asupra acestui domeniu direct de la un vecin care este apicultor si sa va impartasesc si dumneavoastra cateva beneficii miraculoase ale consumului de miere sub diferite forme.

Pasul 1: Cum aflam daca mierea e naturala?

M-am intrebat de multe ori cand am cumparat miere de albine daca mierea e cu adevarat naturala. Asa ca l-am intrebat pe acest vecin care este apicultor cum sa procedez cand cumpar un borcan cu miere de albine. Mi-a explicat ca atunci cand cumparam miere luam borcanul il intoarcem invers iar mierea trebuie sa se prelinga incet si sa formeze o bula de aer care urca incet inapoi. Apoi l-am  mai intrebat daca mierea zaharisita e buna si spre mirarea mea (eu personal intotdeauna am crezut ca e contrafacuta) mi-a raspuns ca nu e contrafacuta, singura miere care nu se zahariseste fiind cea de salcam. Mierea zaharisita ca sa se faca iarasi lichida se pune intr-un vas cu apa calda si isi reveni.

Pasul 2: Ce este de fapt mierea de albine?

Binenteles l-am intrebat ce este mai exact mierea de albine. Mi-a spus ca este un aliment dulce natural fiind produsa de albine ca hrana pentru ele insusi. Aceea culoare aurie si gustul sunt fara egal. Mi-a explicat ca albinele aduna nectarul de la flori amestecandu-l cu saliva lor pentru a rezulta mierea.

Pasul 3: Moduri de a folosi mierea de albine

Am fost curioasa si in ce feluri mai putem folosi mierea de albine. In primul rand te energizeaza. Se stie ca e bine sa iei dimineata pe stomacul gol o lingurita de miere de albine. Sunt si persoane care au inlocuit zaharul din cafea, ceai, cu mierea de albine. Din ce mi-a spus acel apicultor, el in fiecare dimineata mananca un borcan de iaurt natural pe care il amesteca cu 1 lingura de miere de albine si cateva nuci. In plus e foarte sanatoasa si daca o sevim la micul dejun asa pur si simplu pe paine prajita.

Pasul 4: Utilizarea ei in cosmetica

Binenteles mierea de albine se utilizeaza si in cosmetica. Mierea poate fi folosita si ca masca hidratanta pentru ten, pentru par etc. Se mai utilizeaza si cu tot felul de ingrediente in aceasta categorie aflandu-se cremele de fata, medicamentele. Se stie ca atunci cand suntem raciti, mai ales si daca tusim e bine sa luam o lingurita de de miere, ea fiind un emolient foarte bun in acest caz.

Pasul 5: Beneficiile mierii

Combate insomnia, folosindu-se si ca leac pentru mahmureala. Se stie ca are propietati antibacteriene. Imi aduc aminte ca atunci cand eram copil si zgarieturile, erau la ordinea zilei, mama imi aplica pe rana putina miere de albine si apoi ma bandaja. Multa lume nu stie ca iarna cand nu sunt flori albinele sunt ajutate de apicultor, cu un amestec de apa cu zahar din care se face un sirop foarte gros. Deci consumul de miere de albine aduce organismului nostru o multime de beneficii, dar totusi trebuie consumata cu moderatie.


Cuvinte cheie: miere de albine


Despre autor

Daniela
Locaţie: Galati,jud.Galati
Trimite-i un email


Faci ceva interesant?

Adaugă proiectul tău acum!